Stephanie van der Wallen

adviseur - ontwikkelingspsycholoog

Alle kinderen worden sterren als we ze laten stralen.

Mijn passie voor het werken met kinderen loopt als een rode draad door mijn afwisselende loopbaan en zie ik ook terug bij professionals in het onderwijs en de kinderopvang. We hebben allemaal als doel om het beste in een kind naar boven te halen en met zorg en toewijding het kind te bieden wat het nodig heeft om te groeien in zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Dat dit een uitdaging kan zijn door de omstandigheden of ieders capaciteiten weet ik uit eigen ervaring. Graag help ik professionals in hun zoektocht naar de juiste vorm van onderwijs of opvang die bij hen past en die het kind tot zijn recht laat komen.

Binnen BCO ben ik werkzaam als adviseur en ontwikkelingspsycholoog en houd ik mij zowel bezig met leerlingondersteuning middels consultaties op scholen als met het geven van cursussen en scholingen op maat. Mijn specialismen zijn het jonge kind en gedrag. Daarnaast ben ik ook thuis in het spelend leren binnen een rijke leeromgeving, onderzoekend leren en vernieuwingsonderwijs.

Na mijn studie ontwikkelingspsychologie ben ik werkzaam geweest binnen de kinderopvang, onder andere als vestigingsmanager. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar het onderwijs en ben ik 13 jaar als leerkracht en bouwcoördinator werkzaam geweest op twee zeer verschillende basisscholen: een vooruitstrevende Jenaplanschool en een brede school in een achterstandswijk met veel NT2-kinderen. Tenslotte heb ik de afgelopen tijd de nodige kennis en ervaring opgedaan binnen een expertisecentrum voor leren en gedrag, waarbij ik zowel diagnostiek en begeleiding van kinderen in mijn takenpakket had als het geven van trainingen en cursussen. Waaronder de training voor hoogbegaafdheids-, taal- en rekencoördinator. Mijn uiteenlopende carrière binnen de kinderopvang, de jeugdzorg en het onderwijs helpt mij om een praktische vertaalslag te kunnen maken van theorie naar praktijk.

Stephanie van der Wallen is betrokken bij de volgende diensten