TERUG NAAR ONS TEAM

Marie-Louise Benda

senior adviseur

Marie-Louise Benda

senior adviseur

"'We kunnen geen oceanen ontdekken als we niet de moed hebben om het zicht op de kust te verliezen.'- André Gide"

Niets is voor mij meer betekenisvol dan met bevlogen en kundige onderwijsprofessionals en externe partners te mogen werken en ontwikkelingen in het onderwijs door te voeren, om het onderwijs voor alle kinderen elke dag een beetje kansrijker te maken. Het onderwijs is meer dan alleen de fysieke scholen met de onderwijsprofessionals die daar werkzaam zijn. Binnen bij buiten betrekken en buiten naar binnen brengen staat voor mij centraal.

Ik weet mensen te raken doordat ik mijzelf meeneem, waar ik ook binnenstap. Ik ben nieuwsgierig, betrokken, direct en heb een geduldig verlangen om te verbeteren. Ik stel vragen die nog niet gesteld zijn en werk op alle lagen van het organisatiesysteem met dat wat zich aandient en ben me gelijktijdig bewust van wat er niet is.

Een belangrijk thema waarvoor je bij mij terecht kunt is de begeleiding in het maken van een kwaliteitsverbetering. Dit kan op diverse vlakken, denk hierbij aan het ontwikkelen van een veilig, voorspelbaar pedagogisch klimaat, onderwijs anders organiseren (o.a. unitonderwijs), teamcoaching gericht op cultuurverbetering, visietrajecten en leiderschapsontwikkeling.

Ik ben gecertificeerd schoolleider: ik ben opgeleid tot coach en begeleider waarbij ik met systemische bril kijk naar vraagstukken. Mijn hele loopbaan ben ik werkzaam geweest in het onderwijs: ik ben gestart als leerkracht in het speciaal onderwijs en daar ben ik ook een groot deel van mijn carrière werkzaam geweest. Binnen het onderwijs heb ik alle taken en rollen vervuld, van leerkracht naar intern begeleider tot meerscholendirecteur.