TERUG NAAR ONS TEAM

Lieke Akkermans

senior adviseur

Lieke Akkermans

senior adviseur

"Leiderschap doet ertoe!"

Hoe waardevol is het, om samen een bijdrage te mogen leveren aan een mooie toekomst voor kinderen? Dit kan op vele manieren, zoals in het onderwijs.

Als ik op scholen ben en kinderen enthousiast zie spelen en leren, betrokken en nieuwsgierig, dan verschijnt er een grote glimlach op mijn gezicht. “Hier doe ik het voor”, gaat er dan door mij heen. Doordrongen ben ik van het feit, dat iedereen in en rondom de school een belangrijke bijdrage levert. Vanuit samenwerking en verbinding bereiken we veel. In mijn werk kijk ik dan ook graag naar het geheel, wie zijn er allemaal betrokken bij dit kind of deze school? Ook de context van een school en hoe de mensen zich tot elkaar verhouden zijn voor mij belangrijk.

In mijn werk als adviseur help ik (startende) leiders groeien en sterker worden zodat ze in deze tijd met complexe vragen de juiste dingen kunnen doen. Mijn stijl is waarderend en inspirerend. Werken met wat er is en een positieve blik vooruit. Voor advies en begeleiding bij (complexe) vraagstukken in leiderschap, veranderprocessen en organisatieontwikkeling kun je bij mij terecht.

Mijn loopbaan ben ik gestart als leraar in het montessorionderwijs. Na enkele jaren wekte het leiderschap mijn interesse, door de jaren heen ben ik me dan ook steeds meer gaan richten op het belang van krachtig leiderschap. Impact hebben, door samen de goede dingen te doen, door vragen te stellen die de ander soms liever niet hoort, door er te staan, ook als het moeilijk wordt. Hier gaat mijn vuurtje van branden. Na een aantal mooie ervaringen en uitdagende opdrachten m.b.t. leiderschap kreeg ik de kans om een nieuwe school op te richten, een functie waar het pionieren en bouwen centraal stonden.

Ik ben bekend met leidinggeven aan grote veranderingen, het oprichten van een professionele teamcultuur, leiderschap in tijden van crisis, coachen van starters en samenwerking met ketenpartners en in scholenclusters. Ervaringen die me rijk maken als mens en adviseur. Vertel eens, wat is jouw verhaal? Ik kom graag in contact.