TERUG NAAR ONS TEAM

Joyce Neelen

senior adviseur

Joyce Neelen

senior adviseur

"Samen maken we het onderwijs voor ieder kind elke dag een stukje beter"

Het organiseren van kwalitatief goed onderwijs is als een web. Er zijn veel verbindingen die van invloed op elkaar zijn en er komen voortdurend verbindingen bij of er gaan er weg. Trek je aan de ene draad, dan bewegen de anderen mee. Trek je te hard, dan knapt het. Graag kijk ik samen met jou welke draden we kunnen aanpakken en welke invloed die op het geheel hebben. Door de juiste keuzes te maken en de juiste vernieuwingen te volgen, wordt onderwijs telkens een stukje beter en sterker.

Ik word geraakt als er sprake is van een echte verbinding tussen mensen. Deze is van essentieel belang om de vraag achter de vraag naar boven te halen en om zo goed mogelijk op elkaar af te kunnen stemmen en de juiste opdracht aan te pakken. Ik werk vanuit vertrouwen en waardering en kan mij goed aanpassen aan de opdracht en de organisatie. Ik werk gestructureerd, doel- en resultaatgericht en zet graag een goede prestatie neer met een team of individu.

Binnen mijn taak als adviseur ligt mijn affiniteit bij het begeleiden van (startende) schoolleiders, intern begeleiders/kwaliteitscoördinatoren en leerkrachten. Graag kijk ik mee naar de manier van organiseren van het onderwijs, het opzetten en verbeteren van de kwaliteitszorg en het geven van effectief onderwijs. Met de juiste ondersteuning zorgen we er samen voor dat de basisvaardigheden op pijl blijven of komen en dat het onderdeel van de school zelf wordt. Dit vanuit een onderzoeksmatige en evidence-informed achtergrond en dicht bij de praktijk. Tevens ligt mijn interesse (vanuit het jenaplanonderwijs) bij wereld oriënterend onderwijs en burgerschap. Ook ben ik beschikbaar om jullie organisatie te ondersteunen als interim schoolleider.

Tot afgelopen schooljaar (2022-2023) ben ik werkzaam geweest als schoolleider in het primair onderwijs. Dit heb ik 15 jaar met veel passie op diverse (Jenaplan)scholen gedaan. Voorafgaand aan deze jaren ben ik 9 jaar leerkracht geweest in diverse (stam)groepen. De ervaring, kennis en kunde die ik hiermee heb verzameld, wil ik graag delen en inzetten als senior adviseur binnen BCO Onderwijsadvies en -ondersteuning.