TERUG NAAR ONS TEAM

Lieke van Enckevort

behandelaar dyslexie - orthopedagoog

Lieke van Enckevort

behandelaar dyslexie - orthopedagoog

Mijn ambitie is om hulp te bieden aan kinderen en jongeren die extra ondersteuning nodig hebben om zich optimaal te kunnen ontwikkelen, zowel op didactisch als sociaal-emotioneel gebied. Ik gun elk kind plezier op school, de motivatie om te leren en trots te zijn op zichzelf. Een kind in zijn kracht zetten en vertrouwen geven in zijn eigen mogelijkheden is mijn missie. Dit doe ik door samen met het kind, de ouders en de school te zoeken naar de groeikansen voor verdere ontwikkeling die passen bij de kwaliteiten van het kind.

Binnen BCO Onderwijsadvies en -ondersteuning ben ik werkzaam als behandelaar dyslexie. Wekelijks begeleid ik kinderen met ernstige dyslexie op hun eigen school. Naast het bieden van hulp bij lezen en spellen is het vergroten van de motivatie en zelfvertrouwen een belangrijk deel van mijn werk. Een kind hierin zien groeien geeft mij veel voldoening.

Door het geven van bijlessen en danslessen kwam ik er achter dat ik het leuk vind om kinderen te helpen ergens beter in te worden. Ik besloot daarom om Pedagogische Wetenschappen te gaan studeren in Nijmegen. In juni 2017 heb ik mijn Master Orthopedagogiek afgerond met als specialisatie ‘Speciale Leerbehoeften’. Ik ben afgestudeerd bij BCO. Dit beviel zo goed dat ik met veel plezier ben gaan werken bij BCO om mij nog meer te kunnen ontwikkelen binnen hun vakgebied.