Scholing Ruimte voor baby's

Wil je als pedagogisch medewerker op de babygroep meer bewust worden van jouw pedagogisch handelen en ervaren hoe je het verschil voor een baby kunt maken? In deze scholing leer je hoe je aandacht en ruimte kunt bieden aan de jongste kinderen.

Meld je aan voor de scholing Ruimte voor baby's

Belangrijke informatie

Startdatum: 24 oktober 2023
Tijd: 19.00 - 21.30 uur
Midden-Limburg
€ 595,- per persoon

Werkwijze

Om je eigen ontwikkeling goed in beeld te krijgen volg je gedurende de hele cursus één baby. Je reflecteert op de manier waarop je de baby begeleidt. Hiervoor gebruik je filmfragmenten die gemaakt zijn terwijl je met de baby bezig was. Je zorgt ervoor dat de pedagogisch coach of een ander jou observeert. Tijdens de 5 bijeenkomsten bespreken we de theorie aan de hand van praktijkvoorbeelden. Als voorbereiding of verdieping kun je aan de slag met e-learning. Na iedere bijeenkomst voer je praktijkopdrachten uit. Je werkt aan jouw pedagogische vaardigheden via een portfolio en zelfscan.

De scholing is voor groepen tussen 12 en 16 deelnemers

Aan het eind ontvang je een certificaat Ruimte voor baby’s. Hiermee voldoe je aan de criteria van het functieboek FCB voor specifieke scholing voor baby-opvang en voldoe je aan de wettelijke scholingseisen van IKK.

Doelgroep

Pedagogisch medewerkers in de kinderopvang werkzaam met baby’s. De training gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen. Je wordt hiervan tijdig op de hoogte gebracht.

Aan het einde van deze scholing kun je antwoord geven op de volgende vragen:

  • Wat hebben baby’s nodig om zich fijn te voelen in de groep?
  • Hoe kun je stress voor ze vermijden?
  • Welke bijdrage kun je leveren aan de ontwikkeling van baby’s?
  • Hoe communiceer je met baby’s?
  • Hoe richt je de speelruimte baby-vriendelijk en uitdagend in?
  • Hoe versterk je de samenwerking met ouders in het belang van de baby?

Meld je aan voor de scholing Ruimte voor baby's

Meer weten?

Bij vragen kun je terecht bij Gerlie Bremmers