TERUG NAAR ONS TEAM

Nienke van Heusden

behandelaar dyslexie

Nienke van Heusden

behandelaar dyslexie

"Je leert me lezen, je leert me schrijven, maar nog meer leer je me dat ik mezelf mag zijn en blijven - Lief leven"

Hoe mooi is het om actief betrokken te zijn in het schoolleven van een kind? Ik sta er steeds opnieuw versteld van wat er in een korte periode weer geleerd en ontwikkeld is. Wat gebeurt er veel en wat gaat het soms snel, voor sommige kinderen iets te snel. Dan ben ik blij dat ik met deze kinderen mag samenwerken en ze in hun kracht kan zetten zodat ze zich in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Als behandelaar dyslexie begeleid ik kinderen met dyslexie aan de hand van oefeningen en (korte) gesprekken. Ik vind het belangrijk om aan te sluiten bij de belevingswereld van het kind.

Na de middelbare school ben ik (kinder- en jeugd)psychologie gaan studeren, met het idee dat ik menselijk gedrag graag wilde begrijpen om dan vervolgens te kunnen helpen. Mooi streven, maar niet altijd even eenvoudig. Hoewel je op ieder moment in iemands leven behulpzaam kan zijn, wilde ik vooral aan kinderen mijn ondersteuning bieden. Ondanks dat ik na mijn studie niet direct in het werkveld terecht ben gekomen, heb ik tijdens mijn loopbaan veel gehad aan mijn studie en streven. En nu vallen bij BCO Onderwijsadvies en -ondersteuning alle puzzelstukken op hun plek.

Ik raak anderen in mijn werk door rust en vertrouwen te bieden en ze te laten beseffen dat iedere stap er weer één is. Kinderen raken mij door hun openheid, puurheid en wilskracht.