Basiscursus KIJK! 0-4 jaar / groep 1-2

Wil je de totale ontwikkeling van jouw dreumes, peuter of kleuter in beeld krijgen? Jouw aanbod afstemmen op de ontwikkelbehoeften van het kind? Dan is werken met het ontwikkelingsvolgsysteem KIJK! 0-4 jaar / groep 1-2 iets voor jou.

Interesse in de KIJK!-training voor pedagogisch medewerkers?

De ontwikkeling van alle kinderen goed in beeld krijgen is de basis voor goed beredeneerd aanbod. Met KIJK! heb je een praktisch ontwikkelingsvolgsysteem in huis om de ontwikkeling van kinderen te observeren en te registreren. Je kijkt naar basiskenmerken, betrokkenheid en aanwezigheid van factoren die een risico kunnen vormen voor de ontwikkeling. Daarnaast kijk je naar een groot aantal aspecten van de ontwikkeling. Dit doe je met behulp van een aantal ontwikkelingslijnen.

Belangrijke informatie

4 bijeenkomsten
Maatwerk
€ 520,- per persoon

Werkwijze

Zowel de basiscursus KIJK! 0-4 jaar als de basiscursus KIJK! groep 1-2 bestaat uit vier bijeenkomsten van 2,5 uur. Tijdens de bijeenkomst krijg je theoretische én praktische informatie gepresenteerd en ga je zelf ook actief aan de slag. Je oefent met het digitale programma KIJK! webbased. Tussen de bijeenkomsten door voer je opdrachten uit. Je leert stapsgewijs te werken met de webbased omgeving van KIJK! en past dit direct toe in je praktijk. Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat.

Doelgroep

De basiscursus KIJK! 0-4 jaar is bedoelt voor pedagogisch medewerkers, pedagogisch coaches en managers van de kinderopvang. De basiscursus KIJK! groep 1-2 is bedoeld voor leerkrachten van groep 1-2 en intern begeleiders. De groepsgrootte bestaat uit minimaal 10 en maximaal 16 deelnemers. De training gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen. Je wordt hiervan tijdig op de hoogte gebracht.

Aan het einde van deze cursus:

  • ken je het belang van de basiskenmerken, betrokkenheid en risicofactoren en weet je hoe je deze kunt observeren en registreren;
  • weet je hoe je de ontwikkeling van een kind in kaart kunt brengen door observatie en registratie;
  • kun je werken met het webbased programma KIJK!;
  • kun je individuele en groepsrapporten lezen en analyseren.

Interesse in de KIJK!-training voor pedagogisch medewerkers?

Meer weten?

Neem contact op met een van onze trainers van KIJK! of vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Verwerken gegevens(Vereist)
Met het versturen van dit formulier geef ik BCO Onderwijsadvies en -ondersteuning toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in de privacyverklaring.