Marietje Kessels project - weerbaarheidstraining voor groep 7 en 8

Marietje Kessels is een weerbaarheidstraining voor kinderen van groep 7 en/of 8 in het basisonderwijs. Hierbij leren de kinderen op te komen voor zichzelf. Ze bespreken met elkaar hoe je ongewenste situaties kunt voorkomen.

Als je toch in een ongewenste of onveilige situatie komt, hoe kun je dan jezelf in veiligheid brengen en hoe kun je hulp vragen?

De jongens en meisjes krijgen gelijktijdig maar in aparte groepen les van twee docenten zelfbescherming. In totaal gaat het om 12 lessen van 1 uur. De groep wordt opgesplitst in een jongens- en meisjesgroep (maximaal 20 jongens en 20 meisjes). Naast het praten over situaties, oefenen de kinderen verdedi­gingstechnieken met het doel óók lichamelijk weerbaar te worden zon­der dat dat hoeft te leiden tot agressie.

Deelnemen aan het Marietje Kessels project

Download het aanmeldformulier

Indien jouw school ook in 2023-2024 wenst deel te nemen aan het Marietje Kessels project, vragen wij het aanmeldformulier uiterlijk 15 juni 2023 te sturen naar chrisnabben@bco-onderwijsadvies.nl.

Voor meer informatie over de inhoud van deze training kun je contact opnemen met Peter de Jong, via peterdejong@bco-onderwijsadvies.nl.

Bekijk de voorwaarden voor deelname