Het verhaal van orthopedagoog Jeanine Keijsers

Auteur:  Lisanne Jacobs Datum:  1 juni, 2022

Jeanine Keijsers op 15 mei 2021 begonnen bij BCO als orthopedagoog. Hoe heeft zij het eerste jaar bij ons ervaren?

Vanochtend was ik namens BCO bij een klant in Helmond, heel toevallig op de plek waar ik vóór BCO werkzaam was. Toen de oud-collega’s mij zagen vroegen ze ‘Hey Jeanine, hoe is het nu met je? Wat doe je precies?’ Ik vertelde hen dat ik nog steeds heel blij ben met de keuze die ik inmiddels ruim een jaar geleden heb gemaakt. Dat ik echt op mijn plek zit bij BCO.

Hoe ben je BCO tegengekomen?

Ik was helemaal niet bewust op zoek naar een nieuwe functie. Ik weet nog dat ik een vacature voorbij zag komen op Facebook, die weer via-via gedeeld werd. Bij deze vacature stond een foto van een, inmiddels, oud-collega van BCO. Gedurende mijn loopbaan heb ik met verschillende BCO-adviseurs gewerkt, waaronder dus die oud-collega die op de foto stond. Dat was eigenlijk direct een trigger voor mij, ‘hey die ken ik!’ Ik werd nieuwsgierig en ben eens gaan kijken wat de vacature inhield. Ik had toen ook al goed contact met Renske de Wit, onderwijsadviseur bij BCO, en stuurde haar een berichtje ‘Ik zie deze vacature voorbij komen, denk je dat dit bij mij past?’ Renske reageerde direct heel positief, ik heb haar toen uiteraard nog een aantal vragen gesteld over het werken bij BCO.

Jeanine Keijsers, orthopedagoog BCO Onderwijsadvies en -ondersteuning

“Mijn interesse was gewekt, dacht meteen aan alles wat ik zou kunnen gaan doen en leren en hoe divers mijn werkzaamheden zouden zijn. Ik was enthousiast, dus ik solliciteerde.”

Jeanine Keijsers, orthopedagoog BCO Onderwijsadvies en -ondersteuning

Hoe zijn de eerste maanden je bevallen?

Het sollicitatiegesprek dat volgde bevestigde mijn gevoel alleen maar meer: het werk is niet alleen heel leuk, ook met de collega’s heb ik een klik. Ik begon bij BCO in coronatijd én ook nog eens tegen het einde van het schooljaar. Dus terwijl iedereen aan het afbouwen was, had ik veel ruimte in mijn agenda om dingen op te pakken. Dat was in het begin lastig, maar ik voelde direct wel de steun van mijn team: ‘als er iets is, trek aan de bel’. Sommige collega’s namen op eigen initiatief contact met mij op en ik heb mijzelf ook proactief opgesteld door te vragen of ik met iemand mee kon kijken en of ik wat voor iemand kon betekenen. Inmiddels hebben mijn werkzaamheden meer vorm gekregen, heb ik een paar grote klussen en een aantal kleine: mijn agenda zit goed vol.

Hoe zien je werkzaamheden eruit?

Heb je even? De werkzaamheden zijn zó divers, dat het soms lijkt of ik meerdere banen in een heb. Ik ben bijvoorbeeld op een aantal basisscholen in de regio Venlo verbonden voor consultaties: op een aantal vaste momenten per schooljaar zitten we samen met ouders om leerlingen door te spreken. Daar kunnen dan vragen uitkomen om bijvoorbeeld een intelligentieonderzoek of observatie uit te voeren. Daarnaast ben ik een vaste dag in de week werkzaam op het Raayland College als gedragswetenschapper: hier ben ik betrokken bij de zorgleerlingen, denk ik mee in het beleid en ondersteun ik mentoren.

Vind je dat een voordeel? Zoveel afwisselend werk?

Zo’n breed takenpakket vind ik echt heel erg fijn. Ik zit nu op zoveel verschillende plekken dat ik een brede kijk heb op het werkveld en ook veel expertise op verschillende gebieden. Het was in het begin ook wel heel erg wennen, ik moest veel hulp vragen aan collega’s omdat veel onderdelen erg nieuw waren. Ik moest me steeds weer in andere onderwerpen verdiepen. Een valkuil hiervan is dan ook dat het als ‘te veel’ ervaren kan worden, je moet flexibel zijn en dat moet echt bij je passen. Maar dat maakt het werken hier voor mij telkens weer uitdagend.
Aan de commerciële insteek moest ik ook erg wennen: het uren schrijven en klanten binnenhalen, dat was compleet nieuw voor mij. Gelukkig werd ik hier vanaf begin af aan heel goed in begeleid.

Hoe zou je BCO omschrijven?

Ik zou BCO omschrijven als een prettige werkgever, een veelzijdig bedrijf met erg uitdagend en afwisselend werk met veel ontwikkelingsmogelijkheden.

Meer weten over Jeanine?