Het verhaal van dyslexiebehandelaar Demi Caris

Auteur:  Lisanne Jacobs Datum:  1 juni, 2022

Demi Caris is in september 2021 begonnen bij BCO als behandelaar dyslexie. Hoe ervaart ze BCO als haar eerste werkgever?

Ik heb eerst de bachelor Klinische Psychologie gevolgd aan de universiteit in Utrecht, om vervolgens de master Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie in Tilburg cum laude af te ronden. Een vriendin van mij was een jaar vóór mij afgestudeerd en zij werkte al een jaar bij BCO voordat ik hier terecht kwam. Ik weet nog dat ik destijds de vacature via LinkedIn tegenkwam en ik heb die vriendin toen bestookt met vragen over hoe het werken hier was. Ik hoorde positieve geluiden en heb toen gesolliciteerd.

Waarom heb je voor BCO gekozen als werkgever?

BCO leek mij een hele fijne organisatie om voor te werken. Het is een grote organisatie, met veel doorgroei- en scholingsmogelijkheden, echter wordt er wel met kleine zelforganiserende teams gewerkt. Dit zorgt er toch voor dat je wat makkelijker je vragen kan en durft te stellen. Dit vond ik wel fijn voor een eerste baan. Ook de positieve verhalen die ik van een vriendin hoorde, hebben zeker bijgedragen aan mijn keuze voor BCO.

Demi Caris, dyslexiebehandelaar BCO Onderwijsadvies en -ondersteuning

"Ik ervaar BCO echt als een fijne werkgever. De mensen bij BCO zijn allemaal ontzettend aardig en er werken mensen van alle leeftijden, met allerlei expertises. Er is hier veel kennis aanwezig."

Demi Caris, dyslexiebehandelaar BCO Onderwijsadvies en -ondersteuning

Wat vind je het allerleukste aan je werk als dyslexiebehandelaar?

Ik vind de behandelingen erg leuk om te doen. Je bent heel vrij in wat je met de kinderen doet. Natuurlijk heb je vaste methodes en vaste leerlijnen, maar daarnaast heb je veel ruimte voor eigen inbreng om de behandeling op het kind af te stemmen. Ik haal dan ook veel voldoening uit mijn werk. De kinderen zijn zo vrolijk en het is fantastisch om te zien en ervaren dat ze ook echt stappen maken. Dat ze in het begin ontzettend veel moeite hebben met lezen of alleen maar fouten maken, en aan het einde van het traject dan zoveel verbetering te zien is. En daar zijn ze zelf dan ook zo trots op. Heel mooi om mee te maken. Daarnaast zie je de kinderen bijna elke week. Je bouwt dus echt een band met ze op.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Ik heb nu zo’n 20 cliënten die ik elke week een behandeling geef van ongeveer 45 minuten. Op de meeste dagen zit ik van half 9 tot 2 uur op een school, soms zelfs op drie verschillende scholen in één ochtend. Na 2 uur kom ik thuis of ga ik even naar kantoor om administratie bij te werken en verslagen uit te schrijven. Ik moet alle uren die ik maak zelf goed bijhouden. In het begin van het jaar is vaak voor het hele jaar al vastgelegd wanneer je welke kinderen ziet.

Wat is het voordeel van werken bij BCO?

Het voordeel is dat je veel vrijheid hebt. Na 2 uur kun je de tijd zelf indelen, zolang je maar aan je uren komt. Het is een zelfstandige baan en dat moet je wel echt liggen. Daar staat tegenover dat je de directe collega’s niet vaak ziet. Iedereen is veel onderweg, veel op scholen bezig. Mij lijkt het af ten toe wel fijn om even te zitten met mijn collega’s, kop thee erbij en te vragen ‘hoe pak jij dit aan?’. Nu stel je je vraag vaak online via teams of bel je iemand op. Fysiek zitten we 1 keer in de 8 weken samen met alle dyslexiebehandelaren tijdens een supervisie-intervisie-bijeenkomst. Daarbuiten is iedereen individueel bezig. Kortom, dyslexiebehandelaar bij BCO betekent: veel vrijheid en een hele zelfstandige baan. Vanaf het begin heeft het team veel vertrouwen in je en dat is wel echt een fijn gevoel. Als het een keer minder gaat, of je hebt hulp nodig dan heb je altijd een (groot) team waar je op kunt terugvallen en waarbij je terecht kunt.