Zzz...

Uit de praktijk - 5 oktober 2017 - Door oud-collega José Hillen

Het is tijd om te gaan griezelen, want de Kinderboekenweek 2017 is begonnen. Het thema is Griezelen: gruwelijk eng! Grijp het thema aan om met (digitale) prentenboeken het plezier in taal, boeken, lezen te prikkelen.

Een leuk thema waar in groep 1-2 heel veel mooie prentenboeken bij passen. Nieuwe boeken zoals Knikkeruil, het prentenboek van de Kinderboekenweek 2017, maar ook klassiekers.  

Tijd om het stof eraf te blazen. Denk aan Max en de maximonsters, waar Max de koning wordt van de maximonsters door hen recht in hun gele ogen aan te kijken. Of wat dacht je van De Gruffalo, mijn persoonlijke favoriet, waar de muis hele spannende verhalen vertelt over de Gruffalo en hem dan opeens in het echt tegenkomt. En het boek Bang Mannetje waarin een bang mannetje veel spannende avonturen beleeft en dan toch niet zo bang blijkt te zijn. Van dit laatste boek is ook een mooi geanimeerd boek verschenen dat je gratis kunt bekijken met de kinderen via www.wepboek.nl, zowel op je digibord als op de tablet.  

Uit: Wepboek Bang mannetje

Over klassiekers gesproken, in 2013 was het thema van de kinderboekenweek Klaar voor de startHierbij is een app gelanceerd rondom het boek Zzz van Loes Riphagen. Het verhaal gaat over meneertje die een pechdag heeft en daardoor met een rotgevoel in slaap valt. Hij gaat echter mooie dromen dromen waardoor hij weer fit en met een fijn gevoel opstaat. 

In de gratis app Kinderboekenweek Zzz zie je de slaapkamer van meneertje. In deze slaapkamer hebben kabouters zich verstopt. De schilderijen leven en ook de mat heeft oogjes waarmee hij je af en toe aankijkt. Een prachtige zoekplaat waar jonge kinderen veel plezier aan zullen beleven. Laat ze vooral in tweetallen achter de tablet op zoek gaan, dit verhoogt het plezier en de interactie!  

Laat je nog even weten wat je van de app vond? En wil je meer weten over tablets in de onderbouw? Mail de adviseurs in de rechterkolom.

Lees meer over Tablets en het Jonge kind