Scholing Betekenisvol lees- en schrijfaanbod

Vanuit een betekenisvolle context komen kinderen tot schrijven en lezen. Dat is een term welke ongetwijfeld aanzet tot veel instemmende geluiden. Maar hoe ga je hiermee om in de dagelijkse praktijk?

Gedurende 4 bijeenkomsten wordt het aanbod en de mogelijkheden om dit in te zetten in de groepen 3-4 verkend, verbreed en verdiept. Door in maart te starten kun je bepaalde onderdelen in een voor jou bekende groep toepassen. Een stevige basis om voor jezelf een verandering uit te proberen. De scholing loopt door in het nieuwe schooljaar, zodat opgedane ervaringen kunnen worden ingezet in een nieuwe groep.

Belangrijke informatie

4 bijeenkomsten
Maatwerk
€790,- per persoon*

*Zie verdere specificaties bij het kopje ‘Kosten’

Deze scholing is voor leerkrachten van groep 3-4, ib’ers, teamleiders en andere geïnteresseerden. Het boek ‘Lezen en schrijven doe je samen’ van Bea Pompert is de theoretische grondslag voor deze bijeenkomsten. Dit boek dien je voor deze bijeenkomst aan te schaffen, bij voorkeur de meest recente uitgave van 2022.

Je ontvangt na afloop van deze 4 bijeenkomsten een bewijs van deelname.

Na het volgen van deze scholing:

  • weet jij hoe de kinderen vanuit schrijver lezer worden;
  • kan jij in je aanbod tegemoet komen aan de leesbehoeftes van de kinderen;
  • heb je kennis opgedaan om het lees- schrijfonderwijs als één geheel aan te bieden – motivatie, techniek, woordenschat en begrip komen samen.

€ 790,- voor 4 bijeenkomsten

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze scholing kun je contact opnemen met cursusleider Maartje Postma. Of vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Verwerken gegevens(Vereist)
Met het versturen van dit formulier geef ik BCO Onderwijsadvies en -ondersteuning toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in de privacyverklaring.