Vrijwilligers gezocht: thuisdocenten zieke leerling (basis- en voortgezet onderwijs)

Nieuws - 21 februari 2019

Als consulent onderwijsondersteuning zieke leerlingen ondersteunt Ires de basisscholen en VO-scholen in het organiseren van onderwijs aan de leerling die ziek thuis is of deels naar school gaat met een aangepast rooster. Omdat leerlingen vaak instructie missen en vragen hebben over de stof zijn we op zoek naar docenten die in de thuissituatie onderwijs op maat kunnen bieden.

Samen met ouders, zieke leerling en school zoeken we naar mogelijkheden om de leerling toch onderwijs te laten volgen gedurende zijn/haar ziekte en overleggen we wat een verantwoorde belasting is in relatie tot de ziekte.

Wat verwachten wij van de thuisdocent?

Afhankelijk van de hulpvraag van de zieke leerling en het vak waar instructie nodig is ga je een tot twee keer per week op bezoek bij een leerling thuis om de stof te herhalen, uitleg te geven of vragen te beantwoorden.

Bekijk de volledige vacature en solliciteer

Ben of ken jij degene die wij zoeken?

Misschien ken je personen uit je eigen netwerk van collega’s en/of kennissen die aan de benoemde eisen voldoen en waarvan je denkt dat zij mogelijk bereid zijn om als vrijwilliger te gaan werken. Uiteraard houden we ons zeer aanbevolen. 

Wil je meer gerichte informatie over de vacature of hoe je straks gebruik kunt maken van deze vrijwilligers en welke ‘spelregels’ daarbij gelden?  We zijn graag bereid om je nadere toelichting en informatie te geven. 

Ires Tangelder
Consulent onderwijsondersteuning zieke leerlingen