De Week Tegen Pesten - 17 t/m 21 september

Nieuws - 17 september 2018

Dit jaar is 'Laat je zien!' het thema van de Week Tegen Pesten. In de aanpak van pesten speel jij als leraar een grote rol. Door aan je leerlingen te laten zien dat je om ze geeft, groeit hun vertrouwen in jou. Je verlaagt daarmee de drempel om naar je toe te komen als er iets speelt. En dat is nodig! Doe mee met de Week Tegen Pesten en lees wat wij voor jou kunnen betekenen om het pesten aan te pakken en een veilig leerklimaat te ontwikkelen.

Kijk voor meer informatie over meedoen met Week Tegen Pesten of ga direct aan de slag met de Tools en het Doeboek

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Blijvend aandacht besteden aan een veilig, positief pedagogisch klimaat is voor alle scholen een belangrijke opdracht. Ons team adviseurs sociaal-emotioneel heeft veel ervaring in het werken met een gecertificeerde methode of met korte gedragstrajecten. Hierdoor konden al veel schoolteams een veilig leerklimaat ontwikkelen. Een voorwaarde om te komen tot optimale ontwikkeling van alle leerlingen. Ons aanbod op het gebied van sociale veiligheid is groot en daardoor eenvoudig op maat aan te bieden:

Steungroepaanpak : van pesten naar samenwerken 
Wil je op een snelle en oplossingsgerichte manier pesten stoppen? De steungroepaanpak simuleert het positieve gedrag bij leerlingen waardoor ze beter gaan samenwerken en er een positief groepsklimaat ontstaat. De ervaring leert dat een periode van 2 tot 3 weken genoeg is om het pesten te laten stoppen. 
Lees meer over ons aanbod Steungroepaanpak 

De Vreedzame School 
Dit is een krachtige aanpak om preventief te werken aan het sociaal-emotionele klimaat in de school voor basisonderwijs of speciaal basisonderwijs 
Lees meer over ons aanbod De Vreedzame School 

Schoolwide Positive Behavior Support – SWPBS

Hoe kun je op school een effectieve en krachtige aanpak voor gedrag realiseren voor alle kinderen, leerkrachten en ouders? Dat kan met SWPBS. 
Lees meer over ons aanbod SWPBS 

Kwink 
Een schoolbrede aanpak die het sociaal-emotioneel leren schoolbreed ondersteunt. De methode is helemaal digitaal en zeer gebruiksvriendelijk voor leerkrachten. 
Lees meer over ons aanbod Kwink 

Neem voor meer informatie over deze programma’s contact op met:

Miranda van Esch via mirandavanesch@bco-onderwijsadvies.nl of 06-19491905
Sigrid Bokkers via sigridbokkers@bco-onderwijsadvies.nl of 06-19491904