BCO Onderwijsadvies lanceert Netwerk Onderzoekend Leren

Nieuws - 3 juli 2018

Uitwisselen van ervaringen, good en bad practices, gezamenlijk producten ontwikkelen en ideeën uitwerken die het onderzoekend leren in de klas versterken. BCO Onderwijsadvies lanceert een netwerk dat deelnemende scholen laagdrempelig toegang geeft tot elkaars kennis en dagelijkse praktijk.

De belangstelling voor onderzoekend leren groeit. Steeds meer leerkrachten ervaren de kracht van leerlingen zelf onderzoek laten doen op basis van eigen vragen en nieuwsgierigheid. Gemakkelijk is dat niet. Er is dan ook veel behoefte aan training en andere vormen van deskundigheidsbevordering, zoals het uitwisselen van ervaringen, good en bad practices, gezamenlijk producten ontwikkelen en ideeën uitwerken die het onderzoekend leren in de klas versterken.

Netwerk en Maakdag

BCO Onderwijsadvies lanceert daarom met ingang van het schooljaar 2018/2019 een netwerk dat deelnemende scholen uit Noord-Brabant en Limburg laagdrempelig toegang geeft tot elkaars kennis en dagelijkse praktijk. In de bijeenkomsten van het netwerk en een online omgeving zal uitwisseling plaatsvinden over het volgen en beoordelen van opbrengsten van onderzoekend leren en het versterken van leerkrachtvaardigheden en -rollen.

Ben je leerkracht of leidinggevende in het basisonderwijs en heb je minimaal 1 jaar ervaring met onderzoekend leren, dan ben je welkom om aan te sluiten. Meer informatie vind je in de bijlage onder dit bericht. Neem contact op met Lana Goossens of Erno Mijland, adviseurs van BCO Onderwijsadvies als je je wilt aanmelden voor dit netwerk.