Organisatie

BCO is een onderwijsadviesbureau waar circa 100 professionals werken. Onze adviseurs denken in kansen en mogelijkheden en geloven in de eigen kracht van ieder individu.

Persoonlijke drive

Onze adviseurs en behandelaren staan voor een positieve en hoopgevende aanpak t.a.v. de ontwikkeling van kinderen en brengen hun kennis en werkwijze op een aanstekelijke manier over aan leerkrachten, kinderen en hun omgeving. Ze zijn enthousiast, stralen persoonlijke drive uit en werken uitstekend samen met collega’s en opdrachtgevers. Mensen die staan voor hun vak en er samen het beste uit willen halen. Mensen die je raken.

Meer weten over onze visie, aanpak, kwaliteitsbeleid en onze raad van commissarissen? Ga naar:

Persoonlijke ontwikkeling

Bij BCO vinden we persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Voor startende onderwijsadviseurs hebben we een tweejarig leertraject opgezet waarin aandacht is voor het adviseurschap, daarnaast is dit ook de start van een nieuw persoonlijk ontwikkeltraject. Zo willen we dat nieuwe adviseurs zich kunnen ontwikkelen tot een goede onderwijsadviseur.

"Onze medewerkers hebben een sterke drive om iets te willen betekenen voor de ontwikkeling van het onderwijs algemeen en kinderen in het bijzonder."

Samen ondernemen

We zijn werkzaam in heel Nederland, maar voornamelijk in Limburg, Oost-Brabant en Zuid-Gelderland. Intern heerst een sterke familie- en ondernemerscultuur waar zorg voor personeel en flexibiliteit centraal staan. Daarnaast zijn zelfstandigheid en zelfredzaamheid belangrijke kernwoorden. We zijn een platte organisatie met zo min mogelijk leidinggevenden: we werken in zelforganiserende teams met een ondersteunende staf. Een cultuur waarin we zoveel mogelijk ruimte willen geven aan onze medewerkers en waar leiders vaker de rol van mentor vervullen.

Organigram BCO

Maatschappelijk betrokken

358
behandeltrajecten dyslexie uitgevoerd
218
basisscholen & scholen in het VO verder geholpen in hun ontwikkeling
32
gemeenten geadviseerd en ondersteund
18
locaties kinder- en peuteropvangen verder geholpen in hun ontwikkeling

Tijd voor ontspanning & elkaar

Personeelsvereniging
Onze personeelsvereniging zorgt voor veel gezelligheid op de werkvloer.
Happy hour
BCO-dagen waarin elkaar ontmoeten centraal staat. Dit onder het genot van een stuk Limburgse vlaai en als afsluiting een Happy hour.
Muzikaal
Muzikaal aangelegd? Word onderdeel van de BCO-band!
Kerstmiddag
Elk jaar sluiten we af met een kerstmiddag voor alle medewerkers.
Afsluiting schooljaar
Het schooljaar sluiten we af met een gezellige medewerkersdag: een dag vol plezier en ontspanning.

BCO is een World-class Workplace

We zijn door onze partner Effectory voor het tweede jaar op rij onderscheiden als World-class Workplace. Begin 2024 hebben we binnen onze organisatie een medewerkerstevredenheidsonderzoek uitgezet. Uit dit onderzoek is gebleken dat onze collega’s ons bovengemiddeld hoog beoordeeld hebben op het gebied van medewerkersbevlogenheid en goed werkgeverschap.

Effectory: ‘Het World-class Workplace label is een beloning aan organisaties die aantonen dat hun medewerkers op 1 staan in het bereiken van organisatiedoelstellingen. Het is 100% gebaseerd op de mening van medewerkers. Dit label is een onderscheiding voor uitstekend werkgeverschap en onderstreept de inzet van BCO om de bevlogenheid onder huidige en toekomstige medewerkers te bevorderen.’

We zijn trots dat we dit label mogen dragen. Een hele mooie erkenning, daarnaast geeft dit ons ook waardevolle feedback om onszelf te blijven verbeteren.

Lees meer over World-class Workplace

Een flexibele werkomgeving waar ruimte is voor ontwikkeling

Persoonlijke- en teamontwikkeling
Plaats- en tijdsonafhankelijk werken
Zelforganiserende teams
Laptop