TERUG NAAR ONS TEAM

Sandra Verrijt

consulent taalstimulering / logopedist - behandelaar dyslexie

Sandra Verrijt

consulent taalstimulering / logopedist - behandelaar dyslexie

"Denken in mogelijkheden en kansen, afstemmen op de kwaliteiten en behoeften van een kind, dat is mijn passie in de zorg voor kinderen."

Het helpen van kinderen met speciale onderwijsbehoeften. Dat is wat mij drijft, zowel als logopedist als dyslexiebehandelaar. En wat is er nu mooier om de talige kwaliteiten van een kind te betrekken bij het leren lezen en schrijven? Kinderen willen gezien en gehoord worden. Een goede afstemming is daarbij essentieel, zodat hun zelfvertrouwen wordt gesterkt en zij optimaal tot leren komen.

Om de mogelijkheden van de kinderen optimaal te benutten, werk ik als dyslexiebehandelaar nauw samen met de ouders en de school. Ieder kind heeft eigen behoeften en kwaliteiten en ik vind het een uitdaging mijn behandeling daarop af te stemmen. Samen de zoektocht aangaan en het uiteindelijke resultaat is het mooiste wat er is.

Binnen BCO Onderwijsadvies en -ondersteuning ben ik werkzaam als dyslexiebehandelaar en als logopedist/consulent taalstimulering. Wekelijks werk ik met kinderen, in de veilige omgeving van hun eigen basisschool. Bij de dyslexiebehandelingen zet ik niet alleen de didactische mogelijkheden voorop, maar besteed ik ook veel aandacht aan het welzijn en de behoeften van het kind op dat moment. De band die ik met het kind opbouw is vaak hecht en essentieel voor een optimale ontwikkeling van het kind. Dit geldt ook in mijn werk als consulent taalstimulering, waarbij ik de spraak- en taalontwikkeling van jonge kinderen observeer en tegelijkertijd de gehele ontwikkeling meeneem. Ook in mijn adviezen naar pedagogisch medewerkers en leerkrachten.

Al vroeg wist ik dat met kinderen wilde gaan werken. Na mijn opleiding logopedie ben ik de Master SEN Remedial Teaching gaan doen. Het werken met kinderen met speciale onderwijsbehoeften geeft mij ontzettend veel energie en ik ben blij dat ik nu zowel werkzaamheden op het gebied van dyslexie en logopedie kan uitvoeren in mijn werk bij BCO.

Verhalen uit de praktijk

Lees hier een praktijkverhaal waar Sandra bij betrokken is.