TERUG NAAR ONS TEAM

Peter de Jong

directeur-bestuurder

Peter de Jong

directeur-bestuurder

"Een kansrijke toekomst voor kinderen en jongeren."

Een advies uitbrengen is niet zo moeilijk. Als adviseur hebben we, en naar mijn bescheiden mening, heb ik altijd wel een idee wat goed zou kunnen zijn voor een klant. Vanuit onze deskundigheid en jarenlange ervaring kunnen we scholen, teams, schoolleiders en bestuurders adviseren en verder brengen. En dat doen we met verve. Met veel tevredenheid van onze klanten.

Wat echter lastig is: hoe zorgen we ervoor dat ons advies/onze hulp zo is dat het precies aansluit bij de context en situatie van onze klant? Voor juist dat ene kind in die ene groep in die ene omgeving met die ene leerkracht. Daar ligt voor mij als adviseur en directeur/bestuurder van BCO Onderwijsadvies en -ondersteuning de grootste uitdaging: aansluiten bij de ontwikkeling, het vraagstuk of de dromen van onze klanten. En zo aansluiten dat we niet overnemen, maar juist toevoegen en ons werk ‘overbodig’ maken. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren. Vanuit de overtuiging dat iedere persoon en iedere situatie uniek is en een unieke aanpak vraagt.

Ik kom graag met jou in gesprek. Dat kan gaan over strategische vraagstukken zoals vernieuwing van het onderwijs, krimp, leiderschap, vorming van integrale kindcentra of fusies. Ik heb een jarenlange ervaring als adviseur, coach/trainer en verandermanager op tal van onderwerpen in het publieke domein. Altijd met het vizier op jouw vraag. Altijd gericht op een verder liggend, maar lonkend perspectief: een kansrijke toekomst voor kinderen creëren.

Verhaal uit de praktijk

Lees hier een praktijkverhaal waar Peter bij betrokken is.