Ons team

TERUG NAAR DE LIJST

Lana Goossens

adviseur

Lana Goossens

adviseur

"The future belongs to the curious. The ones who are not afraid to try it, explore it, poke at it, question it and turn it inside out."

Ik vind het belangrijk dat er binnen het onderwijs en de kinderopvang plaats is voor het kunnen en durven stellen van vragen. Het nieuwsgierig zijn én dit ook blijven speelt hierbij een grote rol. Dit geldt voor leerlingen, leerkrachten en natuurlijk ook voor mijzelf.

Binnen BCO werk ik als onderwijsadviseur op het gebied van onderzoekend leren en het jonge kind. Bij de begeleiding van (voor – en vroeg-) scholen werk ik altijd vanuit de specifieke behoefte van het team en coach ik de leerkrachten en pedagogische medewerkers om hun eigen vaardigheden te verbeteren. Mijn begeleiding kenmerkt zich door enthousiasme, uitgaan van wat er al is en wat al goed werkt, positiviteit, actieve betrokkenheid en openstaan voor nieuwe uitdagingen.

Ik wilde niet per se van jongs af aan al in het onderwijs werken, maar na vrijwilligerswerk op een basisschool in Thailand, kwam ik terug in Nederland en wist ik dat ik mijn passie voor het onderwijs gevonden had. In Nijmegen heb ik toen de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO) en daarna de Master Onderwijskunde gevolgd. Vervolgens heb ik bij het Wetenschapsknooppunt (WKRU) van de Radboud Universiteit gewerkt. Nu ben ik werkzaam bij BCO Onderwijsadvies en blijf ik doorgaan met het inspireren van mensen binnen het onderwijs en de kinderopvang om met de uitdagende didactiek van onderzoekend leren aan de slag te gaan.