TERUG NAAR ONS TEAM

Kitty ter Doest

consulent taalstimulering / logopedist

Kitty ter Doest

consulent taalstimulering / logopedist

"Ieder kind is uniek. Ieder kind is speciaal. Ieder kind is bijzonder."

Wat mij elke keer weer raakt in het werken met kinderen is de puurheid en speelsheid die zij uitstralen. Elk kind nodigt mij uit om op zoek te gaan naar zijn positieve aspecten, want deze vormen het uitgangspunt om tot optimale ontwikkeling te komen. Ik breng graag mensen in beweging door te communiceren vanuit gelijkwaardigheid en respect. Samen met ouders kijken naar wat al lukt en wat kan, en samen ervaren dat kinderen stappen maken geeft mij veel voldoening.

Binnen BCO ben ik werkzaam als logopedist/consulent taalstimulering en kom ik wekelijks op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen. Ik screen en observeer kinderen in hun eigen speel-leeromgeving en geef adviezen of verwijs (indien nodig) door. Van jongs af aan wilde ik iets gaan doen met kinderen maar ook taal boeide mij enorm. Door jarenlange ervaring als logopedist, eerst in de jeugdgezondheidszorg, en later in het onderwijs, heb ik veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van de taalverwerving als onderdeel van de brede ontwikkeling van het kind.

Naast een stuk preventie richt ik mij op het professionaliseren van pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Zij zijn immers de hele dag bezig om de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren. Met mijn expertise, enthousiasme en betrokkenheid wil ik hen helpen en ondersteunen waar dat nodig is. Dat doe ik elke dag weer met veel plezier!

Heb je vragen of kan ik je ergens mee helpen?