TERUG NAAR ONS TEAM

Judith Bouwens

senior adviseur

Judith Bouwens

senior adviseur

"'Education is the most powerful weapon which you can use to change the world' - Nelson Mandela"

Goed onderwijs kan het verschil maken in de kansen die een kind krijgt in onze maatschappij. Het bepaalt mede hoe de toekomst eruit gaat zien voor het kind, maar ook voor ons land en onze wereld. De rol van de leerkracht hierin is groot. Ervoor zorgen dat de leerkracht zich echt kan focussen op zijn of haar belangrijkste taak, is waar mijn hart ligt. Enerzijds door de leerkracht in zijn of haar kracht te zetten middels coaching en advisering, anderzijds door de werkomstandigheden van de leerkracht te optimaliseren. Als dat lukt dan kan ik daar oprecht blij van worden.

Werkdruk is in het onderwijs vaak aan de orde van de dag en maakt dat het focussen op die primaire taak versnipperd kan raken. Door te kijken waar verspilling weggehaald kan worden, blijft er meer tijd over. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de wijze van administreren of vergaderen. Deze processen zouden vooral dienend moeten zijn aan goed onderwijs. Maar het kunnen ook andere (basis)processen zijn, denk aan vragen als ‘Hoe verbeteren we het onderwijs aan onze hoogbegaafde leerlingen?’, ‘Hoe verbeteren we (het proces van) ons rekenonderwijs?’, ‘Hoe verbeteren we ons intake-proces?’, ‘Hoe verbeteren we de onboarding van startende leerkrachten?’ etc. Ik ga graag samen met jullie de uitdaging aan om de processen op jullie school te optimaliseren.

Ik neem mensen mee in het proces van optimalisatie in hun organisatie of persoonlijke werksituatie, waarbij ik onder meer gebruik maak van LEAN. Mijn 22 jaren ervaring in het basisonderwijs als leerkracht in de groepen 1 t/m 8, intern begeleider en managementteam-lid maken dat ik me goed in kan leven in het werk op de werkvloer.

Waar het mijns inziens om draait in alles wat ik doe in mijn werk: het best mogelijke onderwijs bieden aan ieder kind!

Praktijkverhaal

In de tijd dat Judith werkzaam was als intern begeleider op Openbare basisschool Binnenstad in Maastricht heeft zij samen met haar collega’s gezorgd voor een efficiënt onderwijsadministratieproces. In onderstaande artikelen lees je meer over de aanpak: