TERUG NAAR ONS TEAM

Jo Verlinden

associé

Jo Verlinden

associé

"Adviseren is energiebronnen aanboren en inzetten"

Ik werk al heel lang bij BCO Onderwijsadvies en -ondersteuning. Na mijn pensioen ben ik verdergegaan als associé: ik mag mijn ervaring inzetten om leerkrachten te ondersteunen en te helpen goed onderwijs te geven. Inhoudelijke uitdagingen die me nu bezig houden liggen vooral op het gebied van onderzoekend leren en hoogbegaafdheid.

Na mijn studie ben ik begonnen als leerkracht in het basisonderwijs. Ik vond het altijd al heel interessant om met kinderen te werken, hun ontwikkelkracht te vinden en hen te zien groeien. Na mijn studie Onderwijskunde ben ik adviseur bij BCO geworden en heb ik mij verder ontwikkeld in de richting van adviseur op het gebied van kwaliteitszorg, organisatie en leidinggeven. Ik ben een positief ingesteld mens die gemakkelijk communiceert.

Door de jaren heen heb ik heb veel adviestrajecten uitgevoerd. Ik vind interim-management nog steeds een van de mooiste dingen om te doen. Rust en perspectief creëren, onderwijs verbeteren en leerkrachten in hun kracht zetten is cruciaal. Ik ben resultaatgericht maar doe dat vanuit verbinding en samenwerking. Ik zie dat mensen groeien als je ze vertrouwen geeft, ze helpt om bereikbare doelen te stellen, samen focus aanbrengt en dan af en toe samen op een steentje gaat zitten om terug te kijken op hetgeen wat bereikt is.