TERUG NAAR ONS TEAM

Jan-Jos Janssen

associé

Jan-Jos Janssen

associé

"Het enige zekere is de verandering."

Samen leren en de wereld ontdekken is voor iedereen een betekenisvolle activiteit. Ik denk en werk met passie en precisie om samen een goede toekomst in te richten. Daarbij houd ik sterk rekening met de snel veranderende samenleving.

Sinds 2009 werk ik bij BCO Onderwijsadvies en -ondersteuning als adviseur. Tot 2016 was ik adjunct-directeur van O2-Onderwijsadvies (de toenmalige tak van ‘BCO Zuid’), in de jaren daarna werkte ik als relatiemanager binnen BCO, om vervolgens tot senior adviseur benoemd te worden. Na mijn pensioen ben ik verder gegaan als associé. Ik mag mijn ervaring inzetten om hetgeen wat ik de afgelopen jaren geleerd heb, zowel ten dienste van de klant als ook voor de nieuwe medewerkers ten goede te laten komen.

Mijn specialisaties zijn strategisch management, visieontwikkeling, groepsdynamica, (bege)leiden van veranderingsprocessen in scholen, bij schoolbesturen en gemeentes, coaching en begeleiding van Colleges van Bestuur, Raden van Toezicht en interim-management als bestuurder.

Met de klant zoek ik samen de vraag achter de vraag. Daarbij is het vanzelfsprekend dat de werkelijkheid vaak gecompliceerd en complex kan zijn. Samen zoeken we naar passende oplossingen. Als associé bij BCO zet ik mijn ervaring in om samen met de klant in verwondering vragen te blijven stellen; ‘Stay foolish, never stop asking!’

Door de jaren heen heb ik veel facetten van het onderwijs meegemaakt als leerling, leerkracht, intern begeleider, (adjunct-)directeur, schoolbegeleider, bestuurder, coach en docent. Ik ben afgestudeerd in orthodidactiek aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen, waarna ik de opleidingen onderwijskunde aan de Universiteit in Utrecht en Management of Special Educational Needs in Greenwich University heb gevolgd. Gedurende mijn loopbaan heb ik vele scholingen en trainingen gevolgd, zodat ik altijd state-of-the-art op de hoogte blijf.