TERUG NAAR ONS TEAM

Frank Schreibers

associé

Frank Schreibers

associé

"Ik zoek niet, ik vind"

Geen enkel kind gaat direct op zoek naar antwoorden. Ieder kind ontdekt en leert door gewoon te doen, te onderzoeken, te experimenteren en te ervaren. Picasso onderkende dit en liet de verwondering toe die verf en kwast deden ontstaan. Kinderen ontwikkelen zich ook spontaan, vinden een banaan en noemen het een geweer, een steen is een schat enzovoort. Door te zoeken naar oplossingen, wat we maar al te graag doen, zien we vaak niet meer wat er in onze directe nabijheid al is. Vaak krijg ik de vraag: “Frank, weet jij hoe dit zou kunnen of kun jij ons hierbij helpen?” En meestal luidt mijn antwoord dan: “Dat antwoord heb je zelf, je moet het alleen nog zien te vinden, te ontdekken en daar kan en wil ik je graag bij helpen.”

Sinds 1986 werk ik onafgebroken in het onderwijs en de opvang, van leerkracht tot bestuurder. In die jaren heb ik geleerd dat professionals op de werkvloer niet gemotiveerd hoeven te worden: zij zijn gemotiveerd, weten vaak goed wat er speelt in hun groep maar worden in veel gevallen afgeremd door procedures en protocollen. Dat is jammer, want waar we uit zouden moeten gaan van vertrouwen zijn we vaak bezig met het inrichten van een controlecultuur. Om die reden wilde ik leren begrijpen hoe dit soort processen werken. Na mijn studie aan de Pedagogische Academie in Venlo ben ik verder gegaan met studeren en heb ik mij ontwikkeld tot een sociaal-pedagoog die ook nog weet heeft van veranderprocessen. Bij BCO begeleid en ondersteun ik als associé de leidinggevenden en onderwijs- en opvang organisaties, van conceptualisering tot implementatie.

De combinatie van associé en verbonden zijn als docent aan NSO-CNA en Flowconcepts voegen kennis en kunde toe die mijn kleurrijke palet alleen maar mooier en bruikbaarder maken.