TERUG NAAR ONS TEAM

Franca Stoelinga

senior adviseur

Franca Stoelinga

senior adviseur

"Samen-werken aan het best mogelijke onderwijs voor iedereen!"

Elk kind verdient het best mogelijke onderwijs dat er is. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? De wereld om ons heen verandert in een rap tempo waardoor niets meer vanzelfsprekend is. Je komt er niet meer door te zeggen: “Zo doen we het al jaren”. Door echt te luisteren naar elkaar en iedereen in zijn kracht te zetten, kunnen we samen zo goed mogelijk onderwijs ontwikkelen waar alle kinderen recht op hebben.

Na mijn opleiding Medische Biologie aan de Radboud Universiteit werd al snel duidelijk dat mijn passie lag in het werken mét mensen. Ik koos er daarom voor om mijn lerarenbevoegdheid te halen en werd docent biologie. Na een aantal jaar in het voortgezet onderwijs te hebben gewerkt, heb ik mijn loopbaan voortgezet als lerarenopleider bij Fontys Hogescholen in Tilburg en later in Venlo. Hier kreeg ik de mogelijkheid om vanuit een wetenschappelijk onderbouwde manier onderwijs te ontwikkelen en jonge professionals op te leiden naar het beroep als docent biologie en leerkracht basisonderwijs.

Bij BCO Onderwijsadvies en -ondersteuning ben ik werkzaam als senior onderwijsadviseur op het gebied van onderwijskwaliteit en gelijke kansen. Ik houd me onder andere bezig met het analyseren van kwaliteitsgegevens om vervolgens samen te kijken waar kansen liggen om het onderwijs voor alle leerlingen te verbeteren.

In mijn adviserende rol ben ik een luisterend oor voor alle betrokkenen. Vanuit een analyserend en wetenschappelijk onderbouwd oogpunt breng ik alles samen zodat het resultaat ook écht passend is en duurzaam ingezet kan worden. Op deze manier voelt iedereen zich eigenaar en krijgen kinderen het onderwijs dat ze nodig hebben én verdienen.