TERUG NAAR ONS TEAM

Demi Caris

behandelaar dyslexie - psycholoog

Demi Caris

behandelaar dyslexie - psycholoog

"Ieder kind een veilige en vertrouwde omgeving bieden, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen."

Het is mijn ambitie om kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun ontwikkeling. Dit doe ik op een systemische manier door het betrekken van ouder(s)/verzorger(s) en leerkrachten tijdens dyslexiebehandelingen, gezien de grote rol die zij spelen in het leven van de kinderen. Ik vind het prettig wanneer ik een band met kinderen kan opbouwen en ze beter leer kennen. Daarnaast vind ik het belangrijk om kinderen bewust te maken van alles wat ze goed kunnen, zodat we samen kunnen werken aan een positief zelfbeeld. Ieder kind mag namelijk trots zijn op zichzelf!

Binnen BCO ben ik werkzaam als dyslexiebehandelaar. Iedere week werken we samen aan lezen, spelling en natuurlijk ook psycho-educatie. Vertrouwen en humor staan voorop in mijn behandelingen.

Ik heb de bachelor Klinische Psychologie gevolgd en tijdens deze studie is mijn interesse gewekt voor leerproblematiek. Zowel het sociaal-emotionele als het didactische stuk vind ik ontzettend leuk en interessant. Ik besloot om de master Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie te gaan volgen om mijzelf meer te kunnen verdiepen in het vak. Na deze cum laude te hebben afgerond, kon ik vol enthousiasme en met de nodige expertise aan de slag met kinderen die leerproblematieken ervaren, en alles wat hierbij komt kijken.

Verhaal uit de praktijk

Lees hier een praktijkverhaal waar Demi bij betrokken is.