TERUG NAAR ONS TEAM

Daphne Goossen

adviseur

Daphne Goossen

adviseur

"Ieder kind is uniek en ieder kind heeft recht op dezelfde kansen om te ontwikkelen"

Goed kijken naar kinderen en afstemmen op hun behoeftes; een múst voor een professional die werkt met kinderen. Altijd blijven kijken naar kansen is een eigenschap die ik van nature graag deel met anderen. Er is altijd een weg en die weg zoek ik graag met je op.

Ik word geraakt door professionals die vragen durven te stellen om een kind verder te helpen. Het gaat niet altijd vanzelf en dan kan de professional nét het verschil maken. Vaak lukt dat zelf maar soms is er wat hulp nodig, die hulp bied ik graag. Ik raak anderen in mijn werk door naast ze te gaan staan en samen op onderzoek te gaan.

Werken met kinderen vind ik het mooiste wat er is. De ontwikkelingen die ze doormaken zijn prachtig om te zien. Voor de één gaat dat met grote stappen en de ander met wat kleinere stapjes. De kunst is om dit te blijven zien en de zone van naaste ontwikkeling te blijven stimuleren. In mijn werk als leerkracht en intern begeleider was het mijn missie om juist die stappen te zien en daarnaar te handelen. De Master(s) of Special Educational Needs (gedragsspecialist en intern begeleider) hebben mij de verdere tools gegeven om mijn werk vorm te geven. Na 20 jaar ervaring in het onderwijs heb ik mijn rugzak goed gevuld om bij BCO Onderwijsadvies en -ondersteuning als onderwijsadviseur jonge kind anderen verder te helpen.