TERUG NAAR ONS TEAM

Claire Landheer

behandelaar dyslexie - psycholoog

Claire Landheer

behandelaar dyslexie - psycholoog

"Ik betrek een leerling graag actief bij zijn of haar eigen leerproces en ontwikkeling. Samen met het kind kijken naar mogelijkheden en talenten, dat vind ik belangrijk."

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de periode dat kinderen opgroeien en alles dat hierbij komt kijken. Het is mooi om een rol te kunnen en mogen spelen in de ontwikkeling van een kind. Ik vind het prachtig om te zien wanneer kinderen zelfvertrouwen opbouwen en trots op zichzelf zijn.

Binnen BCO Onderwijsadvies en -ondersteuning ben ik werkzaam als dyslexiebehandelaar. Ik kom wekelijks op verschillende scholen voor een behandeling. Daarbij heb ik ook contact met ouders en leerkrachten. Tijdens de behandeling vind ik het belangrijk om aandacht te besteden aan het zelfvertrouwen van het kind. Door me open en niet-beoordelend op te stellen, betrek ik de leerling graag bij zijn of haar eigen leerproces. We bepalen samen wat de leerling wil leren en hoe ik hierbij het beste kan helpen.

Na mijn bacheloropleiding Gezondheidswetenschappen (richting ggz) in Maastricht, heb ik ervoor gekozen om twee masteropleidingen te gaan doen. Ik heb eerst de master Developmental Psychology gevolgd, vanwege mijn interesse in wat er in het brein en gedrag gebeurt tijdens de ontwikkeling van een kind. Vervolgens heb ik de master Mental Health (richting kind en jeugd) gevolgd om de koppeling met de dagelijkse praktijk te maken. Sinds oktober 2020 werk ik als dyslexiebehandelaar bij BCO.