TERUG NAAR ONS TEAM

Bert Peeters

associé

Bert Peeters

associé

"'Ont-wikkelen betekent letterlijk dat je de wikkels ervan afhaalt. Wanneer mensen zich ontwikkelen dan gaat het niet over veranderen maar over ontdekken. Over leren waarnemen en goed kijken.' -Daniel Ofman "

Mijn ervaring en passie ligt in het onderwijs en in de mens. Ik geniet ervan om mensen en organisaties te helpen groeien. Hierbij ligt de nadruk op het helpen want de groei en verandering is in potentie meestal al aanwezig maar moet worden aangeboord. Relativeringsvermogen en humor zijn, in combinatie met een nuchtere benadering van de situatie, de belangrijkste ingrediënten.

In mijn werk raak ik de ander door het vertrouwen en de rust die ik uitstraal. Mijn uitgangspunt is dat je mijn vertrouwen al hebt en dat niet eerst hoeft te verdienen. In mijn werk draait het meestal om communicatie en vertrouwen. Anderen raken mij wanneer ze gedreven zijn en daarbij eigenaar (willen) zijn van hun eigen leer- en groeiproces. Eigenaarschap is het sleutelwoord en verandert passiviteit in activiteit.

Elke situatie, elk team en elk mens is anders en vraagt om een bepaalde mate van maatwerk. Daar ben ik achter gekomen tijdens mijn jarenlange ervaringen als leerkracht, intern begeleider, directeur en interim-directeur. Ik ben gecertificeerd trainer/coach voor Human Synergetics en Core Quality International. Deze combineer ik met mijn kennis en ervaring op het gebied van NLP.

In 2017 heb ik de knoop doorgehakt en ben als ZZP-er aan de slag gegaan omdat ik een bepaalde mate van afwisseling in uitdagingen nodig heb. Energie haal ik uit het analyseren en oplossen van problemen, het boeken van vooruitgang en het beter laten functioneren van organisaties en mensen. Hoofdzakelijk werk ik als interim-schoolleider. Dit kan in de vorm van een overbruggingsperiode of in een meer complexe situatie zijn. Hierbij maak ik vaak een organisatieanalyse om bepaalde knelpunten in kaart te brengen. Daarnaast word ik ook gevraagd voor opdrachten die te maken hebben met het verbeteren van de teamcultuur en wanneer mensen of teams vastlopen in hun ontwikkeling. Ik verzorg trainingen die te maken hebben met persoonlijke kwaliteiten en hoe je deze kunt herkennen bij jezelf en een ander.

BCO heb ik altijd al een interessante en professionele organisatie gevonden en graag zet ik mijn expertise en ervaring dan ook voor hen in.