TERUG NAAR ONS TEAM

Anne Alofs

behandelaar dyslexie - orthopedagoog

Anne Alofs

behandelaar dyslexie - orthopedagoog

"Ieder kind bieden wat hij/zij op dat moment nodig heeft, waardoor het kind groei doormaakt. En hierbij de talenten van kinderen benutten!"

Ik werk graag met kinderen omdat ze enthousiast, leergierig en eerlijk zijn. Ik wil kinderen iets leren, en ik vind het mooi dat ik een stukje mag bijdragen aan het proces van de ontwikkeling van kind tot volwassene. Ik probeer ervoor te zorgen dat kinderen zich veilig en op hun gemak voelen bij mij, maar ook dat ze vertrouwen hebben in zichzelf. Dit zijn immers belangrijke voorwaarden om tot leren te komen.

Ik raak anderen in mijn werk door er volledig voor te gaan en anderen te helpen waar nodig. Anderen raken mij door een drive te hebben voor het laten groeien van kinderen, maar ook voor het beter maken van ons onderwijs.

In 2016 ben ik afgestudeerd aan de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO) in Nijmegen. Ik heb toen mijn PABO-diploma en ook mijn bachelor-diploma Pedagogische Wetenschappen behaald. Vervolgens heb ik de master Pedagogische Wetenschappen met specialisatie ‘Speciale Leerbehoeften‘ gevolgd om mij als orthopedagoog verder te bekwamen op het gebied van kinderen die extra zorg nodig hebben. Deze master heb ik in 2017 afgerond. Ik ben na het studeren al vrij snel als leerkracht basisonderwijs begonnen, en ik heb tot nu toe voor groep 3, 4 en 5 gestaan. Dit vind ik nog steeds heel leuk werk, maar ik miste de vertaalslag naar het orthopedagogische stuk. Daarom heb ik ervoor gekozen om dit te combineren.

Naast 2,5 dag per week als leerkracht in groep 3, ben ik nu ook twee dagen in de week werkzaam als dyslexiebehandelaar – orthopedagoog bij BCO Onderwijsadvies en -ondersteuning. Ik ben op verschillende scholen met kinderen aan de slag, om hen te helpen bij het leren lezen en het leren spellen. Door in een 1-op-1 setting intensief aan deze leergebieden te werken, gaat het kind stapje voor stapje vooruit. Ik vind dit een hele mooie combinatie van twee banen. Wat ik bij BCO leer neem ik mee naar de klas, en mijn ervaring als leerkracht basisonderwijs kan ik weer gebruiken in het werk bij BCO.