Kenniscentrum

Het onderwijs is steeds in beweging en veranderingen volgen elkaar snel op. Wij bieden je tools om op de hoogte te blijven: zoek in de onderwijsdatabank naar nieuwe literatuur, bezoek ons kenniscentrum of bekijk het overzicht van landelijk onderwijsonderzoek en trends.

Vind de nieuwste publicaties in onze onderwijsdatabank

In de onderwijsdatabank kun je zoeken naar vakliteratuur, onderzoek, leermiddelen, tijdschriftartikelen. Maar ook naar websites, apps en nog veel meer op onderwijsgebied. Dagelijks wordt de onderwijsdatabank aangevuld met nieuwe bronnen. Sommige zijn direct te bekijken, andere geven een verwijzing naar het materiaal. In de onderwijsdatabank vind je ook verwijzingen naar de collectie van ons kenniscentrum.

Open de onderwijsdatabank

Klik hier voor tips voor gebruik

Bezoek het kenniscentrum – maak een afspraak

Wij onderhouden een kenniscentrum met de nieuwste (digitale) leermiddelen, (orthodidactische) materialen, boeken en leermiddelen. Ook jij en je team zijn van harte welkom om de collectie te raadplegen. In het kenniscentrum zijn diverse plekken om alleen of met je team te werken. Geïnteresseerd? Maak een afspraak met Margo Mulder of Christianne Hagens 
via 077-8510110 of kenniscentrum@bco-onderwijsadvies.nl 
Locatie: Wylrehofweg 11 in Venlo

Volg onderwijsonderzoek en trends

Kalender

2020:

2021:

 • 26-30 januari 2021 – NOT thema ‘vernieuwend onderwijs’ 2-jaarlijkse beurs voor het onderwijs
 • april 2021 - De Staat van het Onderwijs – Congres en rapport, Inspectie van het onderwijs
 • 12-16 augustus 2021 - EARLI 2-jaarlijkse conferentie presentatie van onderzoek in Aken
 • 2021 – PIRLS Progress In International Reading Literacy Study - IAEeen internationaal vergelijkend onderzoek naar de leesprestaties van leerlingen in groep 6 van het basisonderwijs, thema 2021 begrijpend lezen

2022:

 • begin februari 2022 – IPON, 2-daagse beurs in Utrecht over onderwijsvernieuwing met ict
 • november/december 2022 - PISA 2021 – OESO
  een 3-jarig internationaal vergelijkend onderzoek dat de vaardigheden en kennis in lezen, wiskunde en natuurwetenschappen van 15-jarigen test. Het hoofddomein van PISA 2021 is wiskunde en het innovatieve domein creatief denken.

2023:

 • 2023 - TIMSS Trends in iInernational Mathematics and Science Study - IAE
  4-jaarlijks onderzoek naar de kennis van leerlingen in de exacte vakken in het basisonderwijs en/of het voortgezet onderwijs.

Bronnen

Mocht je aanvullingen hebben op dit overzicht, laat het ons weten via kenniscentrum@bco-onderwijsadvies.nl