Inspiratiedag voor het Jonge Kind 2020

Agenda

5 februari 2020
08:45 - 16:00 u.
De Witte Hoeve, Gasstraat 5, 5801 CT, Venray
€ 105,- p.p. (excl. BTW)

Op woensdag 5 februari 2020 is het tijd voor de tiende Inspiratiedag voor het Jonge Kind en daarom is het thema 'Feest!'. Het wordt weer een inspirerende en gezellige dag waar onderbouwleerkrachten, pedagogisch medewerkers, schoolleiders, managers en intern begeleiders elkaar ontmoeten. Alles draait om de peuter, kleuter en het groep 3-kind.

€ 105,- p.p. (excl. BTW)

Inschrijven kan t/m donderdag 30 januari. Met je inschrijving ga je akkoord met de voorwaarden en kosten van € 105,- p.p. (excl. BTW). Het eventueel annuleren van een aanmelding is kosteloos, tot twee weken van tevoren. Indien je later annuleert zal het volledige bedrag in rekening worden gebracht.

Programma 

08.45 – 09.15 uur Inloop met koffie en iets lekkers 
09.15 – 10.15 uur Welkom & inleiding door Prof. Dr. Ferre Laevers
10.30 – 11.30 uur Workshopronde 1 
11.30 – 12.00 uur Koffiepauze 
12.00 – 13.00 uur Workshopronde 2 
13.00 – 14.00 uur Lunch 
14.00 – 14.15 uur Powersessie 
14.15 – 15.15 uur Workshopronde 3 
15.30 uur Borrel & loterij 

Let op: we starten dit jaar een kwartiertje eerder dan voorgaande jaren. 

Workshops

Een dag vol informatie, tips en inspiratie, verdeeld over drie workshops die je naar eigen keuze mag volgen. Op deze pagina lees je meer over de inhoud van de workshops.

Inleiding door Prof. Dr. Ferre Laevers

Uitzicht op een hoopvolle toekomst in tijden van afnemend licht?
Welbevinden & betrokkenheid zijn de bakens

“Leven” is ongemeen complex geworden. Daarbij een zekere levenskwaliteit in stand houden als persoon en als samenleving lukt als we het gigantische potentieel dat in elk kind besloten ligt beter weten te ontsluiten. De uitdaging voor het onderwijs is niet min, want met ‘nog meer van hetzelfde’ komen we er niet. We weten welke richting het moet uitgaan: de school van de toekomst zal het hele kind meenemen (het cognitieve én het sociaal-emotionele), zal het deficit-model achter zich laten (competentie- en talentgericht zijn) en zal samen leren op de spits drijven. Om dat te bereiken zal die leeromgevingen scheppen waarin leerlingen gedijen, waarin welbevinden en betrokkenheid hun deel zijn. In deze lezing staan we stil bij de aanpak, bij het proces (hoe kinderen de leeromgeving beleven) en de output (het effect dat we willen).

Prof. dr. Ferre Laevers is hoogleraar aan de KULeuven. Hij is grondlegger van het ervaringsgericht onderwijs dat inmiddels wereldwijd een inspiratiebron voor leerkrachten, begeleiders, beleidsmakers en onderzoekers is. Daarbij is de ervaringsgerichte manier van kijken de sleutel: je in de lerende verplaatsen geeft je zicht op de manier waarop je de leeromgeving krachtiger kan maken. Het toont hoe we kunnen komen tot diep leren waarbij we recht doen aan de ontwikkeling van elk individu en waarbij verbeeldingskracht tot de ‘smart solutions’ leidt die nodig zijn om succesvol te zijn in de 21e eeuw.

Beeldmateriaal

's Ochtends is er een fotograaf aanwezig die namens BCO sfeerfoto's maakt. Hierbij houden we rekening met de privacy van de deelnemers.

Winactie

Tot 1 december kon je meedoen aan de winactie door je mooiste kroon te delen. Lees snel verder wie de winnaar is geworden van de gratis toegangskaart.

Meer informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via info@idjk.nl.

Inschrijven kan t/m donderdag 30 januari. Met je inschrijving ga je akkoord met de voorwaarden en kosten van € 105,- p.p. (excl. BTW). Het eventueel annuleren van een aanmelding is kosteloos, tot twee weken van tevoren. Indien je later annuleert zal het volledige bedrag in rekening worden gebracht.

Kenmerken

  • Ontwikkeling van het jonge kind
  • Voorschoolse educatie
€ 105,- p.p. (excl. BTW)