Werken vanuit positieve psychologie

Dienst

Het vergroten van de kennis uit de positieve psychologie en de toepassing in de onderwijspraktijk levert een positieve bijdrage aan het geluk van de leerlingen en leerkrachten. Hoe pas je dit als leerkracht toe in jouw klas? In 2 bijeenkomsten ga je aan de slag met positieve psychologie.

De inhoud van de bijeenkomsten

Geluk wordt voor 40% bepaald door aanleg, is voor 10% afhankelijk van omstandigheden en voor 50% te beïnvloeden door jezelf. Leer in twee bijeenkomsten je eigen geluk en het geluk van je leerlingen te bevorderen.

Doelen van de bijeenkomsten:

  • Het vergroten van kennis uit de positieve psychologie en het praktisch toepassen daarvan op school en in de klas.
  • Werken aan een positiever groepsklimaat.
  • Het stimuleren van zelfkennis en de sociale vaardigheden van leerlingen.

Een sprookje over geluk – werken vanuit positieve psychologie in de klas

Leraar. Een prachtig beroep. Maar ook stressvol. Je moet presteren, omgaan met kritische ouders en ook nog opvoeden. Je leerlingen moeten gelukkig zijn en hoe blijf jij zelf ook gelukkig onder dit alles? ​Je kunt het geluk van jezelf en je leerlingen positief beïnvloeden. Dit is een sprookje over geluk. Ontdek de elementen die geluk bevorderen.

Aan de slag

Wil je meer weten over bovenstaand aanbod of meteen aan de slag? Neem dan contact op met Sigrid Bokkers via sigridbokkers@bco-onderwijsadvies.nl zij helpt je graag verder met een passend aanbod dat aansluit bij jouw vraag.

Kenmerken

  • Positief groepsklimaat
  • Positieve psychologie