Van school- of groepswaarden naar gedragsverwachtingen (PBS modules)

Dienst

Waar staan we voor als school en hoe zien we dit terug in het gedrag van leerkrachten, leerlingen en ouders? En hoe kunnen we dit verder afstemmen in de groep? Wij bieden twee korte trajecten aan waar we de school- of groepswaarden samen met jou gaan omzetten naar gedragsverwachtingen.

Van schoolwaarden naar gedragsverwachtingen

In afstemming komen we tot 3 tot 5 kenwaarden die de pedagogische visie van jouw school verhelderen. Dit vertalen we naar een gedragmatrix waarin diverse ruimtes bekeken worden en het gewenste gedrag wordt beschreven. We maken een plan voor het visualiseren van deze waarden en gedragsverwachtingen binnen jouw school.

Van groepswaarden naar gedragsverwachtingen

Vanuit een klassenmatrix die je toespitst op je eigen groep werken we naar het omschrijven van gedragsverwachtingen op de diverse momenten van de dag (o.a. inloop, instructie, zelfstandig werken/werkles, afsluiting). De vertaalslag naar de gedragslessen en de positieve bekrachtiging op gewenst gedrag komt ook aan bod.

Aan de slag

In 2 (tot 4) (team-)bijeenkomsten gaan we met een van de twee onderwerpen aan de slag. Wil je meer weten over bovenstaand aanbod of meteen aan de slag? Neem dan contact op met Sigrid Bokkers via 06-19491904 of sigridbokkers@bco-onderwijsadvies.nl, zij helpt je graag verder met een passend aanbod dat aansluit bij jouw vraag.

Kenmerken

  • Schoolwaarden
  • Groepswaarden
  • Gedragsverwachtingen