Spel: 'De Wereld Der Verandering'

Dienst

Als schoolteam een dagdeel met elkaar in gesprek over innovatie, groei, ontwikkeling en verandering? Wij begeleiden jouw team met het spel 'De Wereld Der Verandering'. Reflecteer op aanpakken, houdingen en gedrag en formuleer volgende stappen!

Verandering is anno nu de enige constante. Ook in het onderwijs staan we voor de taak continu te ontwikkelen en bij te sturen om zo de aansluiting te houden bij de samenleving, het kind en de ouders, de (technologische) mogelijkheden en nieuwe wetenschappelijke inzichten. In beweging blijven vraagt veel van leerkrachten, schoolleiders en andere professionals die betrokken zijn bij onderwijs en opvoeding.

Welke kennis, vaardigheden en houdingen heb je al? Welke aanpakken en procedures hanteer je meestal? Wat zijn de verschillen in opvattingen? Waar wil je samen naartoe? Het zijn vragen die uitgebreid aan bod komen tijdens het spelen van het gezelschapsspel 'De Wereld der Verandering'. Het spelen van het spel geeft waardevolle persoonlijke én gezamenlijke inzichten over veranderen. 

Het spel is gebaseerd op de metafoor van een reis langs de vijf fasen (rijken) in veranderingsprocessen. Elk rijk bestaat uit een aantal landen, die de hoofdthema's per fase vertegenwoordigen. Aan de hand van verschillende typen vragen, gaan de deelnemers met elkaar in gesprek. Het spel wordt gespeeld met circa 10 deelnemers. 'De Wereld der Verandering', ontwikkeld door School aan Zet, is door osn blended gemaakt met activerende opdrachten en digitale verslaglegging. Onze trainers - allen veranderkundigen - treden op als spelleiders. Ze vragen door, dagen uit en inspireren. De ervaring leert dat door de spelvorm een afwisseling ontstaat tussen samen plezier maken en tot serieuze gesprekken komen, met als doel: gezamenlijk de diepgang vinden en komen tot een groter bewustzijn van wat een team wil, kan en durft en hoe je daar als individuele professional in staat.

Reken voor het spelen van het spel op een dagdeel. Wij verzorgen alle voorbereidingen en faciliteiten, zoals een tafelgrote spelmat en vragen- en opdrachtkaartjes. Desgewenst kan het spelen van het spel aangevuld worden met andere activiteiten om te komen tot de invulling van een studiedag of meerdaagse.

Kenmerken

  • 21e eeuwse vaardigheden