Onderzoekend leren met Blink Wereld - geïntegreerd

Dienst

Werk je als leerkracht met je team met het lesmateriaal van Blink Wereld - geïntegreerd? Heb je behoefte aan meer inzicht en praktische ideeën om invulling te geven aan het onderzoekend en ontdekkend leren? In samenwerking met uitgeverij Blink verzorgen we een training waarin je - met je eerste ervaringen met het materiaal - je lessen nog krachtiger maakt.

Inhoud van de training

In een bijeenkomst van een dagdeel op de eigen school reikt een ervaren en enthousiaste trainer het betrokken team inzichten, werkvormen en ideeën aan om met zin en zelfvertrouwen (verder) aan de slag te gaan met de leerlingen, het materiaal van Blink Wereld - geïntegreerd en de didactiek van onderzoekend leren. Na afloop van de bijeenkomst ben je in staat nog meer rendement te halen uit het werken met het materiaal en de didactiek van onderzoekend leren.

De bijeenkomst is zo vormgegeven dat jij als deelnemer de zes stappen ervaart die ook met de leerlingen doorlopen worden:

  • een nieuwsgierig makende startactiviteit en het inventariseren van de voorkennis
  • het aanreiken van informatie over onderzoekend leren
  • het toetsen van de kennis
  • het zelf doen van een onderzoekje
  • het delen van de nieuw opgedane kennis en inzichten en
  • het evalueren van het proces.

Thema en opbrengst van de training

Het thema van de bijeenkomst is ‘onderzoekend leren’. Net als bij het werken met Blink Wereld - geïntegreerd, vertrekken we zoveel mogelijk vanuit eigen vragen van de deelnemers over het thema. Hoe prikkel ik de nieuwsgierigheid van de leerling? Hoe maak ik van mijn leerlingen echte onderzoekers? Hoe volg ik welke kennis en vaardigheden mijn leerlingen opdoen? Samen gaan we op zoek naar antwoorden en maken we eigen ‘tools’ die je direct kunt inzetten tijdens het werken met Blink Wereld - geïntegreerd.

In de bijeenkomst sluiten we zoveel mogelijk aan bij het instapniveau van je team. Daarvoor worden vooraf en aan het begin van de bijeenkomsten voorkennis en ervaringen geïnventariseerd van het team met onderzoekend leren.

Verdieping op maat

Voor teams die zich na de bijeenkomst verder willen ontwikkelen bieden we trainingen en begeleiding op maat in de vorm van workshops of ontwikkeltrajecten.

De planning van de bijeenkomsten verloopt via de klantenservice van uitgeverij Blink. Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op met Erno Mijland via ernomijland@bco-onderwijsadvies.nl of (06) 24 23 22 09.

Meer informatie over Blink Wereld- geïntegreerd:

De training is ook beschikbaar als variant voor teams die nog niet gekozen hebben voor een methode, maar wel meer willen weten over de aanpak en didactiek van onderzoekend leren.

Kenmerken

  • Praktische tips voor je onderzoekslessen
  • 21e eeuwse vaardigheden