Kies de rekenmethode die bij jouw school past

Dienst

Is jouw team toe aan een nieuwe methode voor rekenen? Wij adviseren je in het maken van de juiste keuze, passend bij de visie van jouw school.

Een goede keuze maken is niet gemakkelijk: er zijn veel factoren die belangrijk kunnen zijn voor jouw team. Hoe weet je of een nieuwe methode ook tot betere leerlingresultaten zal leiden óf hoe kom je erachter of een methode ook werkbaar is in een combinatiegroep? Kies je voor een nieuwe methode als Rekenprof of Getal & ruimte junior, een papieren methode of digitaal? We helpen teams bij het keuzeproces, waarbij ons onafhankelijk advies én eigenaarschap bij het team het vertrekpunt is. Termen als leerkrachtvaardigheden, leerlijnen, didactiek, planning en organisatie, differentiatie en zorgverbreding, observatie en toetsing passeren de revue bij de analyse van de verschillende methodes.

Het traject

In enkele bijeenkomsten begeleiden we je team bij het keuzeproces. Met onze aanpak maak je een goed onderbouwde keuze voor een methode. Daarbij maken we de volgende stappen:

  • We beginnen met een nu-meting: vanuit welke visie werk je en waar sta je op dit moment met rekenen, taal of lezen?
  • We brengen in kaart wat jullie van ‘pakket van eisen’ is en vertalen dat naar een kijkwijzer.
  • Met deze kijkwijzer verkennen we op basis van verschillende bronnen het beschikbare aanbod.
  • We maken een shortlist van methodes die het best aansluit bij de eisen van jullie team.
  • We bepalen hoe we uit deze shortlist komen tot een keuze. Denk hierbij aan acties als: het vormen van een werkgroep, bezoek aan het kenniscentrum van BCO Onderwijsadvies om methoden te bekijken of zichtzendingen bij uitgeverijen aanvragen, scholen bezoeken die al met een bepaalde methode werken.
  • We komen naar je toe en ondersteunen waar dat gewenst is, denk hierbij aan het zoeken van te bezoeken scholen. We ondersteunen ook bij de implementatie van methodes als Pluspunt 4, Wereld in getallen 5, Getal & ruimte junior, Alles telt Q, Gynzy werelden, Rekenkracht en Snappet. Onze begeleiding is altijd maatwerk: de omvang is afhankelijk van de behoeften van het team.

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact op met Ivy Bongaerts via ivybongaerts@bco-onderwijsadvies.nl of 06-41615983 of met Margo Kampshof via margokampshof@bco-onderwijsadvies.nl of 06-28529778.