Inspirerende studiedag '21e eeuws leren'

Dienst

Wij ondersteunen scholen en besturen bij het organiseren van studiedagen rond het thema '21e eeuws leren'. Onze studiedagen zijn superactueel, enthousiasmerend en activerend. In overleg nemen we je alle zorg uit handen of verzorgen onderdelen van het programma.

21e eeuwse vaardigheden, nieuwe inzichten vanuit de wetenschap over leren, vaardigheden voor de leraar van de 21e eeuw... veel scholen bereiden momenteel innovaties voor om de aansluiting te houden bij de zich snel ontwikkelende buitenwereld of zijn hiermee al bezig. Een inspirerende studiedag helpt bij het ontwikkelen van een gezamenlijke taal en gezamenlijke beelden bij onderwerpen die soms nog wat abstract kunnen klinken. Van commitment aan het beleid tot het opdoen van praktische ideeën voor de dagelijkse onderwijspraktijk... een goed georganiseerde studiedag kan een waardevolle impuls geven aan de ontwikkeling van de school / scholen.

Diensten

Wij helpen je graag met:

  • de volledige organisatie van de dag, inclusief het inhuren van goede sprekers / specialistische workshopleiders uit ons netwerk en van onze moederorganisatie BCO Onderwijsadvies.
  • begeleiding bij de organisatie van de dag. We hebben veel ervaring en creatieve denkkracht in huis om uw studiedag tot een succes te maken.
  • het leveren van workshops voor het programma. Thema's zijn bijvoorbeeld: digitale didactiek, hands on aan de slag met toepassingen van bijv. Google, Prowise, programmeren, met ict de lessen taal en rekenen verrijken enzovoort.
  • een passende keynote.
  • verslaglegging van de dag, bijvoorbeeld in de vorm van een gesproken column.

We adviseren zeer tijdig - minstens een half jaar voorafgaand aan de dag - te beginnen met de voorbereidingen. Neem vrijblijvend contact op als je belangstelling hebt voor ondersteuning bij een studiedag bij jou op school. 

Kenmerken

  • 21e eeuwse vaardigheden