Het volgen van de ontwikkeling van leerlingen

Dienst

Jullie zijn als school begonnen met onderzoekend leren en worden hier als team iedere week een beetje beter in; jullie ontwikkeling is volop in gang. Maar wat leren de kinderen hier nu van? Hoe volg je als leerkracht de ontwikkeling die de leerlingen doormaken? En… wat zet je dan op het rapport? Of kies je misschien toch voor een portfolio? Wij kunnen jullie helpen.

Om een goede manier van volgen te vinden is het van belang om eerst te weten welke verplichting je als school eigenlijk hebt en om een aantal andere vragen met elkaar te verkennen. Deze vragen voeren je als team terug naar je visie op wat goed onderwijs voor jullie is. Wat willen jullie kinderen hebben meegegeven aan het eind van groep 8? Vanuit daar kun je stapsgewijs een keuze maken in een manier van het volgen van de ontwikkeling van leerlingen die bij jullie werkwijze en visie past. Als je met een methode voor wereld oriëntatie werkt kunnen ook deze materialen in deze keuze worden betrokken.

Wat kunnen wij bieden?

Eén van onze adviseurs kan dit proces op jullie school begeleiden. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met het hele team in een teambijeenkomst, met de werkgroep die zich richt op wereld oriëntatie/onderzoekend leren of op directieniveau. In overleg met de adviseur wordt een begeleidingsvorm gekozen die bij jullie team en school past.

Interesse of meer weten?

Wil je begeleiding op het gebied van het volgen van de ontwikkeling van leerlingen? Of wil je horen wat er nog meer mogelijk is op het gebied van onderzoekend leren? Neem dan contact op met Lana Goossens via lanagoossens@bco-onderwijsadvies.nl of 06-28529782.