Gepersonaliseerd rekenonderwijs

Dienst

Gepersonaliseerd leren? Persoonlijk leren? Eigenaarschap? Motivatie? En dat bij een vak als rekenen?

In co-creatie hebben we op verschillende scholen gewerkt om vanuit de onderwijsbehoeften van kinderen, met of zonder een methode, met of zonder digitale middelen aan goed rekenonderwijs te werken.

In het whitepaper ‘Gepersonaliseerd leren met regie - naar een herontwerp van onderwijs’ maken we een tussenbalans op van gepersonaliseerd leren. Wat zegt de wetenschap? Welke onderleggers zijn beschikbaar? Wat betekent de invoering of het versterken van gepersonaliseerd leren voor de praktijk?

Open het whitepaper Gepersonaliseerd leren met regie!

Basisschool Pius X - Oss

Op het gebied van rekenen heeft de Osse basisschool Pius X het gepersonaliseerd leren al ver doorgevoerd. De school zet daarvoor vakleerkrachten en Snappet in. 'Werken met vakleerkrachten geeft rust, zeker in combinatiegroepen', zegt directeur Sandra van den Berkmortel. Intussen maakt vakleerkracht Gabri Wijnakker optimaal gebruik van Snappet: 'Vandaag kon ik met tien leerlingen persoonlijke leerdoelen bespreken.'

Lees het artikel uit onze nieuwsbrief van april 2018

Basisschool De Laak - Wamel

Een kwalitatief goede rekenles geven in combinatiegroepen is knap lastig. Dat ondervonden ook Henny Korenromp en Helmie van Teeffelen van basisschool De Laak in het Gelderse Wamel. 

Lees het artikel uit onze nieuwsbrief van januari 2016

Bekijk het model dat als onderlegger dient voor hun manier van werken

De verschillen in onderwijsbehoeften vragen om maatwerk, de grootte van de groep om clustering. In het kader van Kansrijke Combinatiegroepen wordt een nieuwe aanpak als pilot ingezet voor de leerlijn optellen en aftrekken. Els Bouman, de leerkracht van combinatiegroep 3-4, heeft de aanpak al in de vingers. 

Lees het artikel uit onze nieuwsbrief van mei 2016

Hoe kan het dat ons kind rekenen ineens leuk is gaan vinden? Een vraag van ouders aan Jessica Postma. De leerkracht én rekenexpert van basisschool De Laak in Wamel heeft er wel een antwoord op.

Lees het artikel uit onze nieuwsbrief van mei 2017

Nieuwsgierig?

Neem contact op met Anne van Bijnen via annevanbijnen@bco-onderwijsadvies.nl of 06-52592841 om vrijblijvend te verkennen wat jullie als school kunnen doen om het rekenonderwijs meer gepersonaliseerd te maken.