AanbodDiensten

Executieve functies in het PO

Ken jij ze ook en heb jij ze ook in je groep zitten? Leerlingen die niet rustig op hun stoel kunnen blijven zitten, leerlingen die doen zonder na te denken en die telkens tussendoor enthousiast iets willen vertellen .....

Dit gedrag heeft alles te maken met het functioneren van de executieve functies. Het stimuleren en ontwikkelen van deze functies blijken voor een belangrijk deel een succesfactor te zijn voor school- en levensgeluk.

Mogelijkheden om de executieve functies verder te ontwikkelen en om de frustraties van leerkrachten én leerlingen te verminderen zijn er genoeg. Hoe plan je een activiteit of taak, hoe zorg je dat je gefocust blijft op de taak en hoe zorg je dat je je emoties de baas blijft wanneer de taak je frustreert.

Wij kunnen je helpen de executieve functies te kennen, herkennen en preventief in je aanbod bewust te stimuleren. Bovendien leer je signalen herkennen wanneer zich problemen voordoen bij de ontwikkeling van deze functies en hier naar te handelen. Er worden praktische en direct toepasbare handelingsadviezen besproken. Na de bijeenkomsten weet je waarom ze een sleutelrol spelen in het gedrag van kinderen en hun (school)prestaties. We maken samen met u een traject passend bij uw vraag.