Effectief leren praten met leerlingen

Dienst

Waar moet je als leerkracht rekening mee houden als je in gesprek gaat met je leerlingen? Hoe zorg je dat ze gemotiveerd blijven? Wij bieden twee korte trajecten aan waardoor je op een effectieve manier leerlinggesprekken kunt voeren en ze kunt blijven motiveren.

Gesprekken voeren met leerlingen 

Hoe zorg je voor een effectieve opbouw en dat alle kinderen zich eigenaar voelen van hun ontwikkeling op hun leren of gericht op de sociaal emotionele ontwikkeling? In 2 (tot 4) (team-)bijeenkomsten ga je aan de slag met gesprekstechnieken voor leerkrachten. De ontwikkelingsfases van kinderen worden uitgelegd en de betekenis ervan voor het handelen van jou als leerkracht. Er wordt een keuze gemaakt over een focus op individuele leergesprekken (doele stellen richting portfolio) of welbevinden gesprekken.

Motiveren van leerlingen

Hoe zorg je ervoor dat kinderen meer gemotiveerd raken? Wat is er nodig voor intrinsieke motivatie bij kinderen en hoe kun je zorgen voor voorwaarden voor intrinsieke motivatie bij jou op school? In 2 (tot 4) (team-)bijeenkomsten ga je aan de slag met deze vragen waarbij de motivatietheorie van Deci en Ryan gericht op de basisbehoefte van leerlingen het uitgangspunt is.

Aan de slag

Wil je meer weten over bovenstaand aanbod of meteen aan de slag? Neem dan contact op met Sigrid Bokkers via 06 194 919 04 of sigridbokkers@bco-onderwijsadvies.nl, zij helpt je graag verder met een passend aanbod dat aansluit bij jouw vraag.

Kenmerken

  • leergesprekken
  • motiveren van leerlingen
  • korte trajecten