Aan de slag met ouderbetrokkenheid

Dienst

Ben je als leerkracht op zoek naar een visie op ouderbetrokkenheid? Wil je effectief communiceren met ouders of wil je aan de slag met ouderbetrokkenheid maar weet je niet hoe? In 2 (tot 4) (team-)bijeenkomsten ga je aan de slag met jouw vragen rondom ouderbetrokkenheid.

De inhoud van de bijeenkomsten

Een belangrijk onderdeel van werkdruk ligt in het contact met (kritische) ouders of weinig betrokkenheid van ouders. Hoe zorg je als school voor een optimale betrokkenheid van ouders en leerkrachten die zich sterk voelen om ouders te woord te staan en grenzen aan kunnen geven.

Mogelijke onderwerpen zijn:

  • visie op ouderbetrokkenheid
  • Ouderbetrokkenheid voor de toekomst
  • Communiceren met ouders (gesprekstechnieken)
    Met behulp van de uitgangspunten van basiscommunicatie (SVIB) en de interactietheorie wordt ingezoomd op jouw eigen communicatiestijl in relatie tot de behoefte van ouders. Hoe zorg je voor echt contact, voor een echt gesprek en niet alleen informatie verstrekken. Aandacht wordt geschonken aan het startgesprek, gespreksarrangementen op maat en slecht nieuwsgesprekken.
  • Intervisie vanuit casuïstiek

Aan de slag

Wil je meer weten over bovenstaand aanbod of meteen aan de slag? Neem dan contact op met Miranda van Esch via 06-19491905 of mirandavanesch@bco-onderwijsadvies.nl, zij helpt je graag verder met een passend aanbod dat aansluit bij jouw vraag.