Willie Gielen-van Rens

projectleider dyslexie - adviseur

Het maximale uit elk kind halen, dat is wat ik nastreef. Elk kind heeft het recht om te kunnen werken op zijn niveau, daarbij gebruik makend van zijn sterke kanten. Als orthopedagoog is het mijn doel om de omgeving van het kind te stimuleren en begeleiden om ook daadwerkelijk het maximale eruit te halen.

Bij BCO Onderwijsadvies ben ik werkzaam als adviseur leerlingondersteuning en behandelaar dyslexie. Vanuit de dyslexie ben ik betrokken bij zowel de diagnostiek als de behandeling van kinderen. Het is geweldig om kinderen te zien groeien in hun eigen ontwikkeling: de groei van de schoolresultaten, maar met name de groei als persoon. Om daarna van ouders te horen dat de dag waarop jij met hun kind werkt, de favoriete dag van de week is en dat hij verdrietig is omdat de behandeling afgerond moet worden. Dat is wat dit werk zo bijzonder maakt.

Daarnaast ben ik bij BCO Ouderadvies het eerste aanspreekpunt voor ouders op het gebied van opvoeding, leren en gedrag. Samen met ouders kijk ik naar de vragen die ze hebben en hoe we hierbij het beste kunnen helpen, welke begeleiding het beste aansluit.

Als kind wilde ik al juffrouw worden. Verschillende beroepen en schoolrichtingen hebben mijn aandacht gehad, maar uiteindelijk kwam ik toch weer terug bij juffrouw. Nadat ik de Pabo had afgerond, was dit juffrouw zijn voor mij toch niet voldoende. Ik wilde meer, juist de kinderen die het moeilijk hebben op school, trokken mijn interesse. Daarom ben ik Pedagogische Wetenschappen gaan studeren in Nijmegen. Inmiddels werk ik al weer ruim zeven jaar met plezier bij BCO Onderwijsadvies, waar de praktijkervaring vanuit het onderwijs en de theoretische kennis vanuit mijn studie mooi samenkomen in mijn dagelijkse werk.

Dit zijn mijn aandachtsgebieden:

Willie Gielen-van Rens is betrokken bij de volgende diensten