Kijken naar de kwaliteiten van elk kind, samen met het kind zoeken naar passende mogelijkheden, geloven in de ontwikkeling van elk kind, Daar ga ik voor!

Voor mij is het belangrijk dat het onderwijs voldoende aansluit bij het kind. Sommige kinderen hebben extra ondersteuning nodig om zich verder te kunnen ontwikkelen. Mijn belangrijkste doel is samen met het kind, de ouders en de leerkrachten te kijken hoe het kind het best ondersteund kan worden. Hierbij vind ik het belangrijk uit te gaan van de kracht van het kind en gebruik te maken van zijn of haar kwaliteiten.

Binnen BCO Onderwijsadvies ben ik werkzaam als behandelaar dyslexie. Ik behandel wekelijks kinderen waarbij ernstige, enkelvoudige dyslexie is vastgesteld. Ik vind het een mooie uitdaging om samen met het kind te kijken welke ondersteuningsbehoeftes er zijn betreffende lezen en spellen. Tijdens de behandeling besteed ik niet uitsluitend aandacht aan het lezen en spellen, maar ook aan het vergroten van de motivatie en het zelfvertrouwen. Mijn uitgangspunt is daarbij het benutten van de kwaliteiten van elke afzonderlijke leerling.

Mijn interesse ligt al van kinds af aan bij het onderwijs. Ik wilde graag leerkracht worden maar ook kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte helpen. Daarom heb ik de opleiding Pedagogische Wetenschappen afgerond aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het leerkracht zijn bleef echter kriebelen, daarom volg ik momenteel naast mijn werk als dyslexiebehandelaar de opleiding tot leraar basisonderwijs (PABO). Zo hoop ik mijn kennis en vaardigheden binnen het onderwijs verder uit te breiden.

In de media

Courbois, Pascal. App moet dyslectische leerlingen aan het lezen krijgen. 1Limburg, 19 juni 2019.

Dit zijn mijn aandachtsgebieden: