Waarom binnen je comfortzone blijven, als daarbuiten zoveel meer te beleven valt.

'Oh, nu snap ik het!' Het is de mooiste zin die je als leerkracht kunt horen. Een leerling is tot een bepaald inzicht gekomen dat het eerder nog niet had, met dank aan jouw instructie. Dat is ook de grootste reden waarom ik in het onderwijs ben gaan werken.

Ik ben afgestudeerd aan de ALPO, wat inhoudt dat ik zowel ben opgeleid tot leerkracht als tot orthopedagoog. In de praktijk betekent dit dat ik drie dagen per week voor de klas sta en twee dagen per week als dyslexiebehandelaar bij BCO Onderwijsadvies werk.

In mijn werk vind ik het belangrijk om altijd uit te gaan van het positieve. Wat kan een kind goed en als hij of zij iets lastig vindt, hoe kunnen we dan de sterke vaardigheden inzetten om hetgeen wat moeilijk is te verbeteren? Wanneer een leerling nog elke keer vrolijk bij mij komt gedurende de dyslexiebehandeling, ook al vindt diegene het lezen en spellen ontzettend moeilijk, dan kan ik daar alleen maar respect voor hebben.

Binnen BCO werk ik als dyslexiebehandelaar. Ik help kinderen die moeite hebben met lezen en/of spellen. Door één-op-één met deze kinderen te werken, kun je goed op hun niveau afstemmen. Hierdoor krijgen ze vaak (weer) het gevoel ergens goed in te zijn. De spellinglessen in de klas zijn voor deze kinderen immers vaak te hoog gegrepen. Mijn doel? Zorgen dat leerlingen vol zelfvertrouwen en motivatie zichzelf verder kunnen ontwikkelen en ze het inzicht geven dat dyslexie ze daarin niet tegen hoeft te houden.

Dit zijn mijn aandachtsgebieden:

  • Dyslexie
  • Basisonderwijs