Sanne van der Vleuten

behandelaar dyslexie - orthopedagoog

Elk kind wil leren en zich ontwikkelen.

Soms is echter ondersteuning nodig om de kracht hiervoor te herontdekken of te kunnen benutten. Mijn hart ligt bij het bieden van deze ondersteuning. Ik ga graag samen met leerlingen, ouders en/of professionals in het onderwijs op zoek naar kansen en mogelijkheden.

Binnen BCO Onderwijsadvies ben ik werkzaam als dyslexiebehandelaar. Ook tijdens deze behandelingen ga ik samen met het kind op zoek naar mogelijkheden en bekijken we hoe we deze kunnen benutten. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat het kind zich veilig en vertrouwd voelt. Elke stap op zowel didactisch als sociaal-emotioneel gebied, hoe klein ook, maken dat ik mijn werk met veel plezier uitvoer.

Vanaf jonge leeftijd werk ik al als vrijwilliger met kinderen. Al snel werd voor mij duidelijk dat ik ook in mijn professionele carrière een bijdrage wilde leveren aan de ontwikkeling van kinderen. De master Orthopedagogiek aan de Universiteit van Utrecht sloot hier goed bij aan. Ik voel me bovendien thuis in een leerrijke omgeving. Diverse ervaringen op scholen voor speciaal basisonderwijs hebben dit voor mij bevestigd. Het was voor mij dan ook een logische stap om in het onderwijs te gaan werken.

Dit zijn mijn aandachtsgebieden: