Mat Custers

senior adviseur

Als onderwijs slechts één doel zou hebben, als alle leerlingen op dezelfde manier zouden leren en als hun hersenen op dezelfde manier zouden werken, hadden we misschien maar één werkvorm nodig.

Vaak denk ik in mijn huidige werk nog als leerkracht of docent. Ik wil nog steeds een blijvende bijdrage leveren aan een optimale ontwikkeling van leerlingen. Tegenwoordig mag ik hiervoor werken met de belangrijkste schakel tussen onderwijs en leerlingen: de leerkracht. Bevlogenheid, professionaliteit, vakmanschap en positivisme zijn voor mij belangrijke leerkrachtkenmerken en dus ook kenmerkend voor mijn eigen werk.
In mijn werk vind ik een goede relatie, betrokkenheid en aandacht voor talent erg belangrijk.

Bij BCO Onderwijsadvies ben ik relatiemanager voor het Primair Onderwijs en senior onderwijsadviseur. Als relatiemanager onderhoud ik de contacten met diverse stichtingen in ons werkgebied. Daarbij geniet ik van het mogen meedenken over ontwikkelingen die leiden tot goed onderwijs voor alle leerlingen, bekwame leerkrachten en krachtige leidinggevenden.
Als onderwijsadviseur houd ik me vooral bezig met begeleidingstrajecten rondom het primaire proces met specifieke aandacht voor het didactisch handelen van de leerkracht. Mijn werkzaamheden omvatten trajecten in het PO, VO en MBO.

Ik heb 16 jaar ervaring in het primair onderwijs als leerkracht, intern begeleider, adjunct-directeur. Na een opleiding tot docent pedagogiek ben ik in 2002 in dient gekomen bij BCO. Mijn opleiding tot gecertificeerd trainer Coöperatief leren, Meervoudige Intelligentie en MIDAS beïnvloeden nog dagelijks mijn denken en handelen.

Mat Custers is betrokken bij de volgende diensten