Innoveren, organiseren, adviseren, gastvrijheid, klanttevredenheid en trainen!

Ik heb mijzelf de uitdaging gesteld het onderwijs te laten aansluiten bij de maatschappij van nu. Met een authentieke frisse blik wil ik mensen in beweging krijgen om te innoveren in leren. Leren betekent ook ontwikkelen. Wij zijn anders gaan leren, plaats en tijdonafhankelijk, meer audiovisueel en met meer interactie. De maatschappij is verweven met technologie (ICT). Voor kinderen is er geen onderscheid tussen de virtuele wereld en de fysieke wereld. Zij zijn opgegroeid in dit tijdperk en zijn sociaal verbonden door devices. Ik wil leerkrachten in hun kracht zetten en ze de kansen laten zien van het gebruik van leertechnologiën. Dit alles in een gezonde balans, want ik vind buitenspelen, kleuren, plakken en fysiek sociale interactie zeker zo belangrijk. Leerkracht zijn, is en blijft mensenwerk.     

Ik begeleid schoolbesturen in hun innovatietraject rondom innoveren in leren. Ik begeleid en zet aan tot ontwikkeling van kennis, vaardigheden en attitude. Ik geloof in kennisconstructie met meer eigenaarschap voor de lerende. Hier is ook een rol weggelegd voor nieuwe leertechnologiën, zoals gamification, beeldend leren en blended learning. Ik werk resultaat- en doelgericht.

Ik ben opgegroeid in een onderwijsgezin en heb een achtergrond in verandermanagement. Ik heb meer dan 15 besturen in een acceleratiemodus gezet om te innoveren in leren. Mijn passie voor gastvrijheid & beleving breng ik graag bewust en onbewust onder de aandacht. Mijn trainingen zijn dus niet traditioneel, ik ga voor eigenaarschap bij de lerende en voor een 'WauW' effect met een hoger leerrendement.

Dit zijn mijn aandachtsgebieden:

  • Leidinggeven aan leren
  • Basisonderwijs
  • Voortgezet onderwijs

Mark Froger is betrokken bij de volgende diensten